IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След дрифтиране на кръгово - 15 месеца без книжка

Наказанието е за англичанин, който ще се яви и на нов шофьорски изпит (ВИДЕО)

Шофьор във Великобритания получи 15-месечна забрана да шофира, след като бе заловен да дрифтира на кръгово движение. 26-годишният Даниел Басет от Суиндън е заснет на видео, в което 30 секунди прави „понички“ с Lexus IS.

 

e23a9932b959fad8f598040a7dac8b2e.jpg

 

Полицията отбеляза, че инцидентът е от месец май и е заснет от очевидец, но става публичен едва сега, след като е завършила процедурата по наказанието на шофьора. Клипът е наличен във facebook страницата на полицията в Суиндън. 

Пред съда Басет се признава за виновен по обвинения в опасно шофиране и преди три дни магистратите му наложиха няколко наказания. Лишен е от право да шофира 15 месеца, а след това ще трябва да се яви на „разширен шофьорски изпит“, преди забраната да бъде отменена.

 

maxresdefault.jpg

 

Освен това той ще трябва да положи 200 часа неплатен труд, да посещава срещи за рехабилитация и да участва във всяка дейност, каквато ще изисква отговорният за него служител до максимум 15 дни. И също така трябва да плати £85 (99 евро) съдебни разноски и £95 (110 евро) допълнителна такса.

Помощник началникът на полицията Деб Смит каза, че действията на шофьора представляват „изключително безразсъдно поведение и ясна опасност за широката общественост“.

 

 

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Бе Не Ве ( преди 1 година )
    Наще Беемвераси кога? Писна ми да секат дръвчета и пътни знаци...
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    антон ( преди 1 година )
    Ето как трябва да се действа. Всички бленуват запада, ама мерки като тези не. Светът ще ореват куцо, кьораво и сакато
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тук е две години без книжка, колата на трупчета и 2к лева акт. За такива джигити трябва така да се действа, иначе няма оправия с тях. Застрашават живота и здравето на невинни хора със семейства, както и на дечица. Трябва яко през кръста, за да се спрат.
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По принцип така трябва да се действа с подобни индивиди. Наказанието обаче ми се струва доста строго дори и за Англия. Това е наистина опасно шофиране, но не е имало опасност за други учстници в движението и не е имало предпоставка за ПТП. За опасно шофиране без превишена скорост и птп или опасност за такова няма такова наказание никъде по света. Предполагам е имал преди това много нарушения и заради това сега наказанието е такова. Просто няма начин само за това да го наказват така без да го опр