fallback

Тарикат симулира зареждане на неелектрическа кола с въже

Опитът за измама в Нидерландия е с цел безплатно паркиране

Нямате електрическа кола, но искате да паркирате безплатно в центъра на града? Следвайки тази цел шофьор в Нидерландия се опита да измами системата, като имитира зареждане на неелектрически автомобил Volvo V70 с… обикновено въже на обществена станция.

 

 

С електрически автомобил може да се паркира безплатно в различни градски центрове на Нидерландия, а зареждането понякога е и безплатно. Не са рядкост обаче случаи, когато местата за зареждане се блокират от автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Всъщност тарикатът е предвидил поне въжето да е зелено в духа на зелената енергия, но не е успял да прати за зелен хайвер бдителните полицаи. Случката е в град Миделбьорг, югозападна Нидерландия и бе разпространена в Instagram. Разбира се, такива случки не са честа практика, защото хитрината е твърде плоска, за да заблуди някой, но показва, че „народният гений“ не спи. Не е нужно човек да е експерт, за да не забележи, че такова старичко Volvo не е електрически автомобил.

 

 

Полицаите, заловили нарушителя споделят, че това е една от най-странните сцени, с които са се сблъсквали. Вероятно твърдо убеден, че идеята му ще проработи, шофьорът вързал едната страна на въжето към стълба за зареждане, а другия край напъхал в капачката на резервоара.

В коментари под информацията в социалните мрежи се казва, че ако хитрецът с Volvo-то е използвал истински електрически кабел, а не обикновено въже, може би е щяло да му се получи по-добре. Естествено, тарикатът е глобен, но не се съобщава размера на санкцията.

 

 

fallback
  • #13
    Бай ганьо ( преди 10 месеца )
    Ама това не е Волво ,а Ферари, не виждате ли на багажника до V70 2.4T емблемата на колата ? Това си е чистокръвно ферари и си е на ток. Ново е.
  • #12
    анонимен ( преди 1 година )
    Обзалагам се че собственика има прародители от Габрово
  • #11
    Жоро ( преди 1 година )
    До "Бачо кольо". Не може все ние, българите, да сме най-терикати, явно има и други хора по света.
  • #10
    Никой ( преди 1 година )
    Гледам няколко коментиращи използват за нарицателно име,лирическия герой на Елин Пелин от едноименната творба "АНДРЕШКО". Моля, вземете първо я прочетете ,ама с разбиране,прочетете и за автора и творбите му .Сравненията в случая са меко казано неуместни,не кореспондират с описаното в статията и говорят за недостатъчна грамотност.
  • #9
    Смехурко ( преди 1 година )
    Законът на Дънинг-Крюгер
  • #8
    Бачо кольо ( преди 1 година )
    Този е българин
  • #7
    Жоро ( преди 1 година )
    Е, този път бай *** е изместен от лидерската позиция. Има и други "умни глави" по света.
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Очаквайте скоро и на паркоместата за електромобили пред българските панелки, за да не търсят свободно място в съседния квартал и да избегнат вдигане от паяка.
  • #5
    Син ( преди 1 година )
    И тез имат претенции, да не влизаме в Шенген....Тоз е бил някой холандец кат Гулит и Рийкард...
  • #4
    Jonny ( преди 1 година )
    100 процента е някой бай ***
fallback
Последни