IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari се отказва от V12 на Purosangue

Версията с такъв мотор ще излезе в ограничен тираж за специални клиенти

Както знаем, всички производители на автомобили на планетата ще трябва да направят своя преход към електрически превозни средства в един или друг момент. Въпреки това, все още има някои марка – най-вече италиански, които гледат по-различно нещата.


Ferrari Purosangue


И ако Lamborghini подготвя замяната на Aventador, който вероятно ще бъде оборудван с чисто нов V12 хибрид, Ferrari току-що пусна своя първия SUV - Purosangue, който се задвижва от традиционен атмосферен V12. Оказва се обаче, че това няма да продължи дълго и компанията от Маранело подготвя нов мотор за новия си флагман.

Според информациите, Purosangue с атмосферен V12 двигател ще бъде произведен в ограничен тираж през следващите две години – около няколкостотин бройки. Те вече са продадени на специални клиенти, избрани от ръководството на компанията. След изчерпването на този тираж първия SUV на Ferrari ще се предлага само с битурбо V8 мотор и в хибриден вариант с V6.


Ferrari Purosangue


Италианската марка се е отказала от намерението си да ограничи производството на Purosangue, за да може той са се конкурира с Lamborghini Urus, което се превърна в истинска сензация на пазара. Суперкросоувърът на големия съперник също се предлага с V8 двигател.

От Ferrari ще се опитат да удовлетворят желанието на всички свои клиенти, които искат новия SUV, но те ще трябва да се въоръжат с търпение. И да се примирят, че ще получат Purosngue с по-малко цилиндри – 6 или 8.


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Veliпреди да обвиниш Ферари че са копирали нещо, трябва да си наясно кои са Ферари и кои са Алфа Ромео. Очевидно не знаеш, че Ферари ,Алфа и Мазерати са под шапката на ФИАТ или по ново му Стелантис. Дизайна на тия марки е дело на Пининфарина. Не че е важно да се знаят тия неща, но пък тогава нямаш право да обвиняваш. Щото сега изглеждаш някак глупаво.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    veli ( преди 1 година )
    Alfa Romeo Pandion това е от което са копирали... до седалките чак...
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Тяка е в ЕС произвеждаш само това което ти разреши дрисливъта Немска дръжава
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Демек не са се отказали