IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

3000 души са поръчали Lamborghini на сляпо

Интересът към наследника на Aventador е огромен, въпреки че не се знае какво ще представлява

Италианският производител на суперколи Lamborghini се радва на огромен интерес към своите автомобили, става ясно от интервю за ABC News на Стефан Винкелман, главен изпълнителен директор на компанията. Той допълва, че въпреки това няма забавяне, а всеки месец се продават повече коли, отколкото може да бъдат доставени, като има списък от поръчки за над 18 месеца.

 

ceo-ht-ml-221028_1666967974717_hpEmbed_3x2_992.jpg

 

Италианците съобщиха, че са продали 7430 автомобила през първите девет месеца на годината и са на път да подобрят рекорда си от 2021 г. - 8405 бройки. Доставките са повишени на всеки пазар - САЩ, Китай, Япония, Германия и Обединеното кралство, като Huracan, задвижван от V10, отбеляза най-голям скок в продажбите. Urus, динамичният SUV на Lamborghini, който дебютира през 2018 г., продължава да бъде модел номер едно на марката, с 4834 бройки, доставени на клиенти досега тази година.

Lamborghini се сбогува със своя впечатляващ 12-цилиндров суперавтомобил Aventador през септември, но все още не са публикувани подробности за наследника. Въпреки това за него вече има около 3000 предварителни поръчки. Стефан Винкелман нарече такъв брой „слепи“ поръчки добър знак, който потвърждава високото ниво на доверие на купувачите. Компанията показва разработките си само на избрани клиенти.

 

factory-ht-ml-221028_1666967974724_hpEmbed_20x13_992.jpg

 

По време на тестове вече са забелязани прототипи на новия суперавтомобил, който трябва да наследи Aventador. Колата ще получи V12 и електрически двигател и най-вероятно ще е последният модел на Lamborghini с двигател с вътрешно горене.

Що се отнася до бъдещите електрически машини, според Винкелман основната разлика между електромототорите и двигателите с вътрешно горене е способността да осигурят впечатляващо ускорение. Според шефа на компанията тази характеристика далеч не е основното, което се очаква от италианските суперколи. За разлика от други бързи автомобили, захранвани с батерии, електрическото Lamborghini ще достави това характерно усещане във всеки друг аспект на шофиране, завиване, спиране, реакция на волана и др. Компанията възнамерява да работи върху тези аспекти още преди пускането на първия електрически автомобил на пазара, който се очаква до 2028 г.

 

Lamborghini-ht-ml-221102_1667396405784_hpEmbed_17x16_992.jpg

 

Следващата суперкола на Lamborghini, както и последният неелектрифициран модел, трябва да бъде офроуд версията Huracan Sterrato. Очаква се да получи подсилено окачване, увеличен просвет и да има редица външни разлики. Aventador с напълно нов V12 двигател - първият plug-in хибриден суперавтомобил на Lamborghini, скоро ще влезе в производство във фабриката в Сант'Агата Болонезе (Италия). Колата ще бъде представена в края на първото тримесечие на следващата година. Винкелман казва още, че Lamborghini ще бъде първата марка супер спортни автомобили, която ще има пълна хибридна гама.

 

 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    В момента се пускат последни модели с ДВГ преди вълната от ел. коли. Логично всеки с бензин в кръвта и нюх към инвестирането е наясно, че ДВГ колите ще станат забраненият плод и ще им скочи цената.