IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM отказва да дава пари на Мъск

Компанията спира рекламите в Twitter, след като милиардерът купи платформата

Американският автомобилен гигант General Motors спира рекламата си в Twitter, след като платформата за социални медии стана собственост на изпълнителния директор на Tesla - Илон Мъск, се казва в изявление на компанията, съобщи CNN Business.

 

General-Motors2308

 

Най-големият производител на автомобили в САЩ информира, че прави промяната докато оценява „новата посока на Twitter“. От GM допълват, че засега ще използват платформата за взаимодействие с клиенти, но няма да плащат за реклама.

Мъск пое контрола над Twitter тази седмица, слагайки край на шестмесечен кръг от преговори и съдебни спорове за закупуването на платформата. Цената на сделката е 44 млрд. долара. Мъск публикува кратко съобщение в профила си, което гласеше „Птицата е освободена“, явно визирайки логото на Twitter, на което има изобразена синя птица.

 

elon-musk-twitter-employee-compensation

 

Милиардерът публикува и видео, на което се вижда как влиза в централата на Twitter с мивка в ръце. Той дори промени описанието си в социалната мрежа на „Chief Twit“ ( Шеф Туит). След това уволни тримата висши ръководители на Twitter – бившия вече главен изпълнителен директор Параг Агравал, финансовия директор Нед Сегал и главния правен директор Виджая Гаде. На тримата новият собственик ще трябва да плати обезщетение от общо 187 милиона долара.

Засега не е ясно кой ще поеме вакантните мениджърски позиции в компанията, но според Bloomberg, Мъск ще заеме позицията на главен изпълнителен директор. Самият той написа, че не иска платформата да се превърне в „безплатно място, където всичко може да се изкаже без последствия“, въпреки заявеното от него обещание да преосмисли своите политики за съдържанието и да подкрепи „свободата на словото“.

 

papin-sai-t-v-tvitter-twitter

 

Рекламата представлява 92% от приходите на Twitter през второто тримесечие и ако рекламодателите се изплашат от новата собственост, това ще бъде катастрофално за компанията, каза Дан Айвс, технически анализатор за Wedbush Securities. Той допълва: „GM е първият, но няма да е единственият. Трябва да изчакаме и да видим дали ще има вълна“.

GM се конкурира с Tesla в продажбите на електрически автомобили, но засега изостава по отношение на общите продажби в САЩ. А електромобилите съставляват само около 1% от продажбите на GM в Щатите тази година. Въпреки, че компанията има амбициозни планове за растеж на EV, заявявайки, че ще спре да продава превозни средства, задвижвани от ДВГ до 2035 г.

 

 

0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Боли го Мъск за ГМ:)))
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Пламен Белов ( преди 1 година )
    Това е точно така. За Тесла няма нищо да се промени. Най-големият бум на Тесла беше по времето на Републиканците. Самият Мъск е върл Републиканец по убеждение. Нищо, че прави екологични коли. Дано Републиканците се върнат на власт, иначе светът не го чака нищо добро! Демократите съсипват света с всеки ден, в който са на власт!
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Той Тръмп обеща и завръщането на въглищата, но както виждаш не успя, защото производството на възобновяема енергия вече беше по-евтино и никой не искаше да се връща към скъпите въглища. Същото ще стане и с електромобилите. А най-лошото което може да стане е да не получава субсидиите обещани от Байдън. Онези същите субсидии които Тръмп спря и така или иначе Тесла не получава от две години, но въпреки това държи 70 80% от пазара на електромобили. Тоест за Тесла нищо няма да се промени.
  • #6
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Хм ( преди 1 година )
    GM по-добре да насочат парите към републиканците- след изборната победа те ще посекат безумните идеи на демократите от корен. Както и на Мъск...
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    пачица
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нещо май я е страх от конглокенцията, а? В детската градина се държах по-сериозно от тази ***.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    МХММ ( преди 1 година )
    И големите ви ейгхт мъжкари се фръцнаха като обидени моми пред Баш Шефа хохо
  • #2
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормално га ГМ са правели Камаро ви ейгхт с 400 моня под капака да прави бърнаути по светофарите тоя смръдливетс Мъск още не е бил замислен
  • #1
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 1 година )
    Извода от статията е , че ДВГ умира , и държавата бензиностанция ще гледа жално !