IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia става BMW с помощта на... тиксо

Полски механик дразни фенове на баварците с творението си

Най-уникалната дизайнерска характеристика на моделите на BMW в цялата история на баварския автомобилен производител е двойната бъбрековидна решетка. Този характерен елемент вдъхнови собственик на Skoda от Полша да отправи закачка към собствениците на по-стари модели на BMW.


Skoda


За целта са нужни единствено тиксо и емблема на германската марка, като самото преобразуване става лесно. Решетката на първо поколение Skoda Octavia (1996-2004 г.) е с правоъгълна форма и дебела хромирана обшивка около нея. Разделянето й на две с лента в цвета на каросерията не само скрива емблемата на Skoda, но я прави да изглежда подобна на бъбречната решетка на BMW 3-Series E36 (1990-2000 г.).

Това усещане се подчертава от квадратните фарове, лентата на бронята и изваяния капак, които донякъде напомнят на модела BMW. Дългият надвес и предно-предните пропорции на Skoda обаче са трудни за пренебрегване и няма как да скрият чешкия модел.


Skoda


Собственикът на колата се казва Самуел Масар и живее в Полша. Той твърди, че е добавил тиксо на своята Octavia просто за забавление, докато работел в автосервиза си. И след това решил да се пошегува със собственик на BMW от Чехия, като публикува творението си в интернет.

Масар признава, че е голям фен на Skoda, като притежава 4 модела на чешката марка. Най-старият е Skoda 120 L, а към него по-късно са се присъединили присъединиха Favorit и Felicia и, разбира се, по-новата Octavia Combi.


0 от 500