IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford направи суперкола като... маратонките на Майкъл Джордан

Единствената по рода си бройка от GT се намира в Торонто, собственикът е незвестен (ВИДЕО)

Неизвестен канадец си е поръчал Ford GT с уникално оцветяване, каквото досега не е виждано – в стил Nike и Майкъл Джордан. Колата се намира в Торонто и бе представена от популярния инфлуенсър Тим Бъртън, известен още като Shmee.

 

Screenshot 2022-10-23 113245

 

Дизайнът на суперавтомобила Blue Oval, който има неповторима по рода си окраска, е направен в сътрудничество с Nike. Отзад е изобразено прословутото лого на великия баскетболист – Въздушния Майкъл Джордан, а отстрани на колата е и емблемата на Nike.

По каросерията има елементи в черно, вратите и капакът са с бял нюанс, за да отразяват цветовете на популярните маратонки Chicago Air Jordan 1 от 1985 г. Предполага се, че собственикът на този единствен по рода си Ford GT е изключително голям фен на Майкъл Джордан и е колекционер на... маратонки.
Досега е имало обувки, вдъхновени от автомобили, като Mercedes-Benz Air Jordan, Porsche Puma Riders. Но за първи път става обратното. Както посочва Бъртън, собственикът на този GT със сигурност е купил суперколата, защото я е харесал, а не защото е искал да търси печалба.

 

 

 

 

Историята на бензиновия суперавтомобил Ford GT приключва в края на тази година и този факт по-рано тази година американската компания отбелязва с пускането на специална серия LM Edition. От нея ще бъдат произведени само 20 бройки, като всяка от тях ще носи част от легендарна за американците състезателна кола от 24-те часа на Льо Ман.

Под капака има 3,5-литров V6 EcoBoost бензинов битурбо двигател, съчетан със 7-степенния „робот“ Getrag с два съединителя. Мощността е увеличена от 656 на 669 к.с. Всички Ford GT LM Edition се сглобяват ръчно от канадската компания Multimatic, а поръчки вече не се приемат, всички автомобили са продадени. Цената им е около 500 000 долара.

 

 

0 от 500