IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota RAV4 получи нова спортна версия

Подобренията засягат само хибридните варианти на SUV-модела

Най-популярният SUV на планетата - Toyota RAV4, получи нова версия за европейския пазар - GR Sport. По-рано тя дебютира при Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR и пикапа Hilux, а сега вече ще се предлага и за хибридните варианти – пълен и plug-in, на RAV4.


Toyota RAV4 GR Sport


Подобренията засягат дизайна и оборудването на модела. На външен вид RAV4 GR Sport се разпознава по детайлите в цвят Piano Black върху арките на калниците, рамките на прозорците и вложките на фаровете за мъгла. Гланцираното черно се намира и на решетката, където също присъства надпис GR.

Долните предни лайстни, от друга страна, са черни при пълния хибриден вариант и в тъмно сребристо при plug-in хибрида. И двете версии са оборудвани с 19-цолови лети джанти с пет спици, изработени с използването на нова, по-прецизна техника.


Toyota RAV4 GR Sport


Интериорът включва спортни седалки (електрически регулируеми) от плат и синтетична кожа с логото GR, щамповано върху облегалките за глава. Акронимът е показан и на стелките и на волана, като има контрастни шевове в сребрист цвят.

Версията GR Sport ще се предлага с най-новото оборудване, достъпно за RAV4. В него влизат новата информационно-развлекателна система с 10,5-инчов дисплей и 12,3-инчов цифров инструментален панел. Част от оборудването са стандартният панорамен покрив и асистиращите системи Toyota Safety Sense, сред които влизат Emergency Steering Assist и Collision Avoidance.


Още снимки на новата спортна версия на RAV4 - вижте в галерията:


От Toyota твърдят, че е усъвършенствала калибрирането на окачването на RAV4, фокусирайки се повече върху твърдото и спортно усещане. Промени по задвижващите системи на GR Sport няма, като тази версия се се предлага с пълен хибрид 2.5 с мощност 222 к.с. и plug-in хибрид с мощност 306 к.с. И двата варианта са със задвижване на четирите колела AWD-i.


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Живанши ( преди 1 година )
    Тойта Рав 4 плъг ин по принцип е най- съвършенния автомобил на планетата в техническо отношение. Няма кой да го пипне ! Велик е! Ако не беше и толкова грозен, щеше да е кола която да ми стигне до края на живота - поне още 50 години го мисля.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Супер е. Жалкото е само, че заради еко нормите не е пипнато нищо по задвижващата част, агрегатите и управлението. Не че са лоши и им липсва мощносъ, но все пак би било добре да се изкара повече мощност. Имам я във версията с 222 к.с. За това купе мощността е предостатъчна, но за спорт е трудно да се говори. Все пак двата електромотора и двг-то си вършат прекрасно работата, но са с икономични настройки, а не спортни. Има опция спорт за превключване. Колата реагира по-добре, но пак си е далеч от с
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прекрасен автомобил. Най-доброто в класа си. Не случайно най-малко си губи от цената и е много търсен, независимо от годината на производство.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    дебеланко ( преди 1 година )
    *** НИЕДЕН!