IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа тотално променения си флагман

Луксозният седан Grandeur получи нов дизайн

В последно време свикнахме луксозните модели на Hyundai да се предлагат под новата марка Genesis. Промяната обаче не засегна най-луксозния седан на корейския производител - Grandeur, чието седмо поколение предстои да дебютира на пазара.


Hyundai Grandeur


Седмото поколение на модела, известен в някои държави като Azera, получава коренно различен дизайн в сравнение със своя предшественик, който беше сериозно обновен през 2019 г. Представените от Hyundai снимки показват предна част, подобна на футуристично изглеждащия миниван Staria. LED-светлинна лента се простира по цялата широчина на предницата, докато действителните фарове са монтирани по-ниско в отделен клъстер на бронята, за да обграждат масивна решетка.

Страничният профил разкрива дръжки на вратите, които остават изравнени с каросерията, когато не се използват, формата на стъклото служи като визуална препратка към оригиналния Grandeur от 1986 г. Всъщност, това не беше Hyundai сам по себе си, а по-скоро преработена версия на Mitsubishi Debonair, която през миналата година беше показана в електрически вариант.


Hyundai Grandeur


Дългите задни врати силно подсказват, че новият Grandeur е с увеличено междуосие за повече място за краката на пътните отзад. Точните размери не се посочват, но се очаква моделът да се настани между Genesis G80 и G90. Изчистеният дизайн продължава отзад, където светлинна лента с пълна ширина повтаря тази отпред. Леко извитият капак на багажника приютява камерата за обратно виждане в центъра - над изпъкналия надпис „Grandeur“. Дизайнерите на Hyundai са скрили накрайника на ауспуха под бронята.

Що се отнася до интериора, той също се различава тотално от този на предишния модел. В салона има сдвоен екран на таблото, както и трети дисплей, монтиран по-ниско на централната конзола, откъдето водачът и пътникът контролират настройките на климатика. Пътниците отзад имат свои собствени контролери, монтирани между седалките, а амбиентното осветление на вратите придава на кабината уютна атмосфера.


Hyundai Grandeur


Седалките са обвити в това, което Hyundai описва като еко кожа Nappa, комбинирана с хигиенична, антибактериална кожа на някои места Други забележими характеристики включват отделни аудио-контроли, люк с двоен панел и електрически задвижвани предни седалки с интересно оформени подглавници.

Типично в стила на Hyundai и Kia техническите характеристики на модела не се разкриват. Вероятно те ще бъдат съобщени съвсем скоро, защото стартът на продажбите на новия Grandeur е планиран за началото на 2023 г.


Още снимки на луксозния седан на Hyundai - вижте в галерията:

0 от 500