fallback

Dacia Jogger става хибрид със 140 к.с.

Комбито за първи път получава автоматична скоростна кутия

Румънската Dacia е един от производителите, които ще вземат участие в предстоящото автомобилно изложение в Париж (17-23 октомври). Във френската столица компанията ще представи своя концептуален модел Manifesto, а цялата продуктова гама ще бъде с новото лого на марката.

Дебют пред публика ще направи и първият хибрид на Dacia – семейното комби Jogger. Още при представянето на модела преди година компанията-производител обяви, че моделът ще се предлага и със смесено задвижване, а сега стават ясни първите подробности за него. Jogger ще получи хибридна система със 140 к.с., като тя е позната от Renault Clio и Captur, с който комбито споделя една и съща платформа.

Засега от Dacia не разкриват подробности за задвижващия агрегат, който ще се поставя на модела от януари догодина. Най-вероятно това е същата система, използвана за хибридно Clio, като в нея влизат 1,6-литров бензинов атмосферен двигател и електромотор. Съвкупната мощност е именно 140 к.с. и 250 Нм. Максималната скорост на тази версия ще бъде 180 км:ч, като само на ток тя може да измине 80 км. Капацитетът на батерията е 1,2 кВт/ч.

В допълнение, Jogger за първи път ще се предлага с автоматична скоростна кутия. Това е многорежимна трансмисия с два електромотора (DCT) със симулация на 8 предавки. При Clio тази задвижваща система предлага разход от 4,0 л/100 км.

Освен хибриден Jogger в Париж румънският производител ще представи и специална версия на Duster. Тя ще се казва „Mat Edition”, като ще се отличава по допълнителното оборудване и специалния цвят на каросерията. Под капака на този Duster ще бъде поставен двигател TCe 150 (1,3-литров с турбо и мощност 150 к.с.), който е съчетан с автоматична скоростна кутия EDC. Тази версия ще бъде налична за поръчка още в края на 2022 г.

fallback
  • #5
    Професор ( преди 1 година )
    "като само на ток тя може да измине 80 км. Капацитетът на батерията е 1,2 кВт/ч."нещо не излиза сметката тука
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Този астматик те вози почти безплатно на газ цената за литър е 1.20 за сравнение дизела е 3.20
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    М, да има точно такава пред блока ми, сива. Не е никак лоша, ама Логана ми харесва повече, жалко, че миналата година не го поръчах за 25к, сега най-високото оборудване +джанти е над 29к. Само този асматик 100к.с. на газ дано се справи до 140км на магистралата.
  • #2
    Петела ( преди 1 година )
    Не знам дали съм прав,но вместо caprur, по-добре jogger
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    само на ток тя може да измине по-скоро 8 км. Ако е с 1.2 кв/ч батерия.
fallback
Последни