IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche отлага електрическия Macan

Причините за забяването са проблеми със софтуера

Новото 100% електрическо Porsche Macan е един от най-очакваните модели на пазара, тъй като представлява радикална трансформация на един от най-продаваните кросоувъри в Европа. Представянето му беше планирано за края на годината, но сeга компанията-производител разкри, че премиерата и стартът на производство ще се забави с няколко месеца.


Porsche Macan EV


В Porsche са принудени да изчакат няколко месеца и така вместо през декември електрическият Macan ще бъде показан едва в средата на следващата година. За тогава първоначално бяха предвидени първите доставки до крайни клиенти, но и те ще се забавят.

Причината за отлагането на премиерата и на началото на производство е в един от доставчиците на софтуер за модела. Той има проблеми със създаването на електронното оборудване на електрическия кросоувър и ще трябва да направи сериозни корекции. Какви обаче са те, засега от Porsche не съобщават. В компанията все пак се надяват, че ще успеят да пусна модела на пазара преди края на 2023 г.

Бъдещото Porsche Macan е базирано на новата платформа за електрически превозни средства от премиум-клас (PPE). Тази архитектура е много различна от сега използваната J1 Taycan, с която PPE споделя единствено електрическа мрежа за зареждане от 800 V. Останалото е напълно ново, така че проблемите на този етап на развитие се считат за нормални.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    НЯМА друг производител на електромобили освен Тесла, който да няма основополагащи проблеми - я със софтуера, я с деградация, я с BMSa. Дори чисто новите модели. След няколко години ще ги оправят, но засега единственият сигурен избор е Тесла. Което е жалко, защото няма конглокенция.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Влогърите в Германия напоследък обръщащт внимание на много сериозна деградация на батерията в EMB платформата и по точно на 77кв. батерия! Говори се за между 7 и 10 процента за няма 40 000км.Да не се окаже, че ще решат проблема със софтуера, но няма кой да им купи продукта заради сериозен недостатък в хардуера!!!
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Софтуера, софтуера, мама. Кадилак спряха Lyriq, понеже като отвориш вратата, докато стартира компа, екранът зависва... Алекс Губерман влогърът плюеше Тесла и си взе ID.4 - много хубаво било. Една камара бъгове се натрупали в софтуера за няколко месеца, без да да дойде и 1 ъпдейт, та се се снимал хванат за главата. "Как ми гръмне газовото, ми падат фаровете" - вика. И се оплака, че Фауве спрели да го канят на събития. Га яде кифтетата ни рива, а? - казали му. Ама на немски. Не мога да го цитирам