IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поправка: Русия няма да опрощава пътните глоби на мобилизираните

"Амнистията" за хората, призовани на фронта, всъщност се оказа само отсрочка

Руската Държавна дума ще опрости всички глоби за административни нарушения на хората, мобилизирани за войната в Украйна: такава новина обиколи московските медии в началото на седмицата. Впоследствие обаче се оказа, че нещата не стоят точно така. В Думата (руското народно събрание) действително е внесен за разглеждане проект за "прекратяване на изпълнението на административни наказания" срещу мъжете, подлежащи на принудителна мобилизация.
   
    
Русия, ДПС, КАТ
     
      
Но съвсем не става сума за опрощаването на глобите, а само за отсрочване на изпълнението на постановленията с три месеца. Логиката е, че мобилизираните трябва в твърде съкратени срокове да минат медицинска комисия и да се отправят към военните сборове. "Срокът между комисията и отправянето към сборовете често е по-малко от денонощие. В тази връзка мобилизираните граждани нямат възможност да платят навреме административните глоби. Освен това информацията за нарушенията им може да дойде, след като са били пратени на сбор, и така те да не научат, че дължат глоби", се казва в мотивите към предложението. На практика то само удължава срока за плащане, така че мобилизираните да имат време да погасят задълженията си към държавата.
   
    

 

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сутринта по новините даваха 500 руски войници пред един влак и обясняваха, че им дали старо оръжие от 70-те години, бронежилетките сами трябвали да си ги купят със собствени пари, дори униформите и превързочните материали си плащали от своя джоб. Толкова окаяна войска не бях виждал.
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Миахаха ( преди 1 година )
    Доста обещания по могилизацията ще се окаже, че не са както са обещани! Доста даже няма да ги върнат в чували за да си ги погребат по родните места! Руския политически елит никога не му е пукало за хората им, та баш сега ли...горките крепостни селяни..но народ който търпи такъв като путин си заслужава съдбата
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    notangel ( преди 1 година )
    На фронта ще е последното плащане...
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе реално им ги опрощават. Като се върнат в чувал едва ли ще платят. Луди матрьошки.