IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви електрически SUV със 7 места

Това ще бъде най-скъпият масов модел на марката

Германският автомобилен производител Porsche ще разшири предлаганата гама модели със 7-местен електрически SUV. Той ще се разположи над Cayenne в йерархията от автомобили на марката, като съответно ще се превърне и в най-скъпия „масов“ модел на компанията от Щутгарт.


Porsche


В момента електромобилът е известен под такова кодово име като K1. Той е бил показана на част от дилърите на Porshe, като повечето от тях са категорични, че новият модел е получил доста необичаен за марката дизайн за марката. Един от търговците дори определя колата като „хибрид между крос-кънтри и седан“. В този случаи обаче не е ясно как ще бъде добавен трети ред седалки.

На свой ред, представител на Porsche потвърди предстоящото излизане на голям кросоувър на ток, като отбеляза, че гой ще получи технология, която беше представена на концептуалния Mission R. Този модел е оборудван с 920-волтова система за зареждане и компоненти на електрическото задвижване с елементи с маслено охлаждане.


Porsche


Наличието на подобна технология обяснява и високата цена на бъдещия електромобил на производителя на спортни коли. Големият SUV ще използва платформата PPE на електрическия Macan, но ще получи част от технология на Volkswagen, разработвани от вече обявени „Проект Артемис“(Project Artemis). Засега обаче от компанията не разкриват други подробности за модела. В Porsche обаче не крият намеренията си да навлязат и други сегменти на автомобилния пазар с възможно най-високи маржове.

Това беше потвърдено и от главният изпълнителен директор на марката – Оливер Блюме. Той допълни, че Porsche непрекъснато записва ръст на продажбите на електрически превозни средства, но не даде точни резултати от продажбите на коли, изцяло на ток.


0 от 500