IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците възродиха култовия Hummer H1

Dongfeng пусна копие на емблематичния армейски всъдеход

Китайците де факто възродиха цялата гама всъдеходи Hummer H1. В Поднебесната империя започнаха продажбите на цяло семейство от модела Dongfeng Mengshi Retrograde 500 - превозни средства на рама за всички терени, създадени около шасито AM General, за което китайците този път имат официален лиценз.


Dongfeng Mengshi Retrograde 500


Китайският наследник на Hammer се различава от оригинала по "оперението", но вътрешното оформление и архитектурата на шасито са непроменени. Превозните средства с висока проходимост вече са налични в търговската мрежа. В зависимост от типа на каросерията цената ще бъде 669-679 хиляди юана (еквивалентни на 96 000-97 000 евро).

Dongfeng представи наследника на Hummer на китайския пазар миналата година , но в продължение на близо 15 месеца на пазара се предлагаха само пикапи с единична кабина. Сега можете да закупите превозно средство за всички терени с всякаква надстройка: шаси с двойна или единична кабина, всъдеход с нисък или висок покрив, както и специални версии, като например линейка.


Dongfeng Mengshi Retrograde 500


Отвътре Mengshi Retrograde 500 повтаря класическия Hammer, коригиран за обществените пътища - „цивилни“ пластмасови панели и мултимедийна система със сензорен екран. Съдейки по снимките, дори ще има версия с автоматична скоростна кутия, въпреки че в началото на продажбите Dongfeng предлагаше само пикапи с 5-степенна механична трансмисия.

Не е нужно да избирате двигател: всички превозни средства са оборудвани с лицензиран китайски турбодизел Cummins с обем 4.0 литра (194 конски сили, 600 Нм). С чифт резервоари за гориво автономността може да достигне 900 километра. Комбинираният разход на гориво е 13.5 литра на 100 километра.


Dongfeng Mengshi Retrograde 500


Китайците отбелязват, че дизайнът на оригиналния Hammer дори е подобрен: превозното средство за всички терени е тествано на надморска височина от 4 500 метра, при температури от минус 35 до плюс 41 градуса по Целзий, а сред опциите има стартов нагревател и автоматична система за помпане на гуми.

Геометричната проходимост на китайското копие не се е влошила: клирънсът е 380 милиметра, дълбочината на преодоляването на водни прегради е до 1.2 метра, а ъглите на атака са съответно 45 и 35 градуса.


Dongfeng Mengshi Retrograde 500


Под марката Mengshi ще се продават не само превозни средства с висока проходимост. Dongfeng вече показа прототип на всъдеходно електрическо превозно средство с четиримоторен електрически силов тракт със системна мощност 1088 конски сили. Електрическият супер всъдеход трябва да влезе в производство през 2023 г.

0 от 500