IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на Nissan GT-R се предаде секунди, преди да бъде обърнат

При преследването от полицията спортната кола разви 242 км/ч (ВИДЕО)

Полицията в Джорджия арестува шофьор на Nissan GT-R, който е засечен да се движи със скорост над 150 мили в час (242 км/ч). Инцидентът е станал на 24 септември около 22.30 часа. когато полицай от офиса на шерифа на окръг Форсайт забеляза две превозни средства да се приближават по магистралата с висока скорост.


преследване


Полицаят измерва с радар скоростта двете превозни средства, движещи се със 100 мили в час (160 км/ч). Колите ускоряват и започва преследване, което е заснето от видеорегистратора на патрулния автомобил. Двата автомобила се разделят, като шофьорът на GT-R в крайна сметка излиза от магистралата и започна да наближава границите на града, движейки се по местните улици с над 100 мили в час (160 км/ч) в опит да избяга от полицая.

Японската суперкола е много бърза и мощна, но това не отказва служителя на реда, който по радиото получава разрешение да приложи маневра PIT. При нея преследвачът удря задната част на преследвания автомобил, за да го завърти и съответно да го спре. Водачът на GT-R явно усеща какво ще се случи, вади ръката си през прозореца и казва, че се предава.



Мъжът е арестуват, като казва на полицията, че е нямало нужда да спира, тъй като така и така е вдигнал 225 км/ч. 27-годишният Тедж Десаи е обвинен в безразсъдно шофиране и бягство от полицията, като се оказва, че предната вечер със същия автомобил е бил засечен на същото място да кара с 286 км/ч.

Снимка и видео: Facebook


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Кое колко е бързо не е толкова важно. Влизат в градска среда. Там си толкова бърз, колкото си и ***. А и полицая захапа здраво, ще дойдат подкрепления. Явно рейсъра си е направил сметката че ако не се измъкне до няколко минути , обатачва се. Постъпи умно.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    японската баракуда неможа да избяга на една посредствена американска патрулка. Това на RS, AMG и M-ка няма как да се случи......
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    #2 ( преди 1 година )
    Въпросните "интерсептори" са Ок до 160-180км/ч и на права! Тежки, могат да обърнат някой, но хич ги няма на завои и при действително високи скорости.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    пак шекерлъци ... ( преди 1 година )
    "При преследването от полицията спортната кола разви 242 км/ч" - всъщност се оказва, че преследването е при 160км/ч ...
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До1 ( преди 1 година )
    Полицейските интерсептори в САЩ са подготвени и изключително мощни коли, една от класиките е Crown Victoria Police Interceptor 4.6l v8. В момента имат повече хибридни 3.3l HEV, и никак не са бавни.
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Просто е решил, че ще спре вече, иначе полицая нямаше да може да се изравни с него, че да му прилага каквато и да е маневра завъртане.