fallback

Китайци „кръстосаха“ Tesla и Lancia

Резултатът е електромобил с два мотора, развиващи 435 к.с.

Китайската автомобилна индустрия прави всичко възможно за да настигне водещите световни производители, като за целта атакува всички сегменти на пазара. Доказателство за това е първият модел на нова компания с неособено оригиналното име Sport Car.

Преди време снимки на тестови прототип на този автомобил се появиха в китайски медии, като тогава се твърдеше, че това е бъдещ модел на един от големите местни производители BYD. Това обаче така и не беше потвърдено, а SC-01, както се казва електромобилът, вече е все по-близо до серийно производство.

Спортното купе се отличава с много нестандартен външен вид, като това се дължи на факта, че в дизайна на екстериора се виждат основни детайли от няколко познати модела. И ако предницата е оригинална, то в профил колата много прилича на Tesla Roadster. Задната част пък до голяма степен повтаря тази на възродената Lancia New Stratos, дело на компанията MAT.

Размери на машината са дължина 4085 мм, широчина - 1820 мм и височина 1162 мм. Разстоянието между двете оси е 2500 мм. Снимки на салона все още не са публикувани, но са ясни част от техническите характеристики. Задвижването става с два електромотора със съвкупна мощност от 435 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди.

Капацитетът на батерията все още не е разкрит, но пробегът с едно зареждане ще бъде около 500 км. Цените на SC-01, която ще се продава не само в Китай, но и в Япония, стартират от 300 000 юана, което прави около 42 000 долара.

Още снимки на електрическата спортна кола - вижте в галерията:

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Китайците налагат електромобилите , за да отърват от държавите бензиностанции. Европа ще ги последва скоро
fallback
Последни