IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как BMW M4 CSL вдига 309 км/ч на магистрала

Опитът е на участък от аутобан в Германия, където няма ограничение (ВИДЕО)

Не са малко серийните автомобили, които развиват меко казано високи скорости, но и не са много местата, на които законно могат да го направят на обществени пътища. Такива магистрали без ограничение на скоростта има в Германия и именно там е заснето видео, публикувано в YouTube канала AutoTopNL, на което се вижда как BMW M4 CSL достига 309 км/ч.

 

bmw-m4-csl-top-speed-run

 

Купето дебютира през месец май, като така спортното подразделение на BMW отбелязва своята 50-годишнина. Автомобилът се доближава максимална до състезателното M4 GT3, защото много от решенията при него са взаимствани от света на моторните спортове. Съкращението в името означава Coupe Sport Leichtbau („леко спортно купе“). M4 CSL е в ограничена серия от само 1000 бройки.

Автомобилът се задвижва от 3,0-литров турбодвигател S58 с мощност 550 к.с. Моторът се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия M Steptronic с функция Drivelogic с ръчен режим. BMW M4 CSL е със задно задвижване и ускорява до 100 км/ч за 3,7 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч.

 

 

 

Защо на видеото се вижда 309 км/ч? Експериментът е направен с автомобил, който все още е в заводско състояние и няма електронно ограничение на скоростта. Вероятно може и да надмине 309 км/ч, но във видеото водачът пуска педала на газта по пътя към легендарната писта Нюрбургринг. В комбинация с модернизирани компоненти на окачването и намалено тегло, колата може да направи обиколка на Нюрбургринг за 7:20,2 минути. Това е най-бързото серийно BMW, което някога е преминавало по тази писта.

 

 

0 от 500