IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina XB7 получи по-мощен двигател

Топ-версията на кросоуъра вече развива 639 к.с.

През пролетта BMW представи обновеното X7 и буквално часове по-късно Alpina показа своята версия на големия SUV. Тя се казва XB7, като сега получава допълнителна мощност и някои други подобрения.


Alpina XB7


Първо и най-важно – дизайнът на предната част остава почти непроменен, което означава, че всъдеходът има чифт разделени фарове, обграждащи масивните бъбрековидни решетки. Решетките са осветени и има налична функция „водопадна светлина“, която може да се активира и по време на шофиране. Уникалните престилки на Alpina придават на огромния SUV много агресивен вид, а отзад са поставени две преработени тръби на изпускателната система, интегрирани в бронята.

Всъдеходът е качен на стандартни 21-цолови джанти, обвити в гуми 285/45R21 отпред и отзад. По желание на клиента може да бъдат поставени 23-цолови алуминиеви джанти с дизайн на Alpina Classic с 20 спици в цвят антрацит. Германският автомобилен производител си сътрудничи с Pirelli за набор от специални летни гуми с размери 285/35R23 отпред и 325/35R23 отзад.


Alpina XB7


Под капака на XB7 е поставен новия 4,4-литров туин-турбо V8 (S68) на BMW с мека хибридна технология. След намесата на инженерите от Alpina, агрегатът вече развива 639 к.с. и 800 Нм въртящ момент, което е доста над топ-версията на BMW X7 – M760i, чиято мощност е 530 к.с. Мощността достига до четирите колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия с монтирани на волана лостчета за превключване.

Тази задвижваща система гарантира, че големият SUV може да ускори от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 3,9 секунди, докато максималната скорост е 290 км/ч. Alpina XB7 се доставя с хардуер, който гарантира, че автомобилът остава стабилен в завои. Той включва интелигентна система за задвижване на всички колела xDrive и електронно променлив диференциал с ограничено приплъзване. Степента на блокиране се регулира непрекъснато в зависимост от много фактори - като скорост на колелата, коефициенти на триене и ъгъл на завиване.


Alpina XB7


Акцентът в купето е насочен към най-новото поколение на BMW iDrive информационно-развлекателна система, която се предлага с подобрена функция за гласово управление и по-висока степен на налична персонализация. Сред функциите за безопасност има нова система, която използва GPS-данни и данните за предишни пътувания, а също така съхранява до десет различни маневри за паркиране.

Alpina вече приема поръчки за обновения XB7, като са известни цените за САЩ. Те стартират от 145 000 долара, като първите доставки ще бъдат осъществени догодина.


Още снимки на най-новия съдеход на Alpina - вижте в галерията:

0 от 500