IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Клиентите на Alpina не искат коли на ток

Компанията засега не предвижда производство на електромобили

Германската компания Alpina, която се занимава с доработката на модела на BMW и ги предлага под отделна марка, е попитала клиентите си дали им трябват електрически автомобили. Оказва се, че те нямат никакъв интерес към коли на ток, разкрива изпълнителният директор на фирмата Андреас Бовенсипен.


Alpina XD3 / XD4


В интервю за Bimmer Today той беше категоричен, че феновете на Alpina виждат сериозен проблем в предлаганата гама електромобили. Според него, ако компанията сега създаде модел на ток, който да не отстъпва по характеристики на кола с V8 двигател, той ще може да измине не повече от 200 км с едно зареждане.

Това, че клиентите на Alpina, нямат интерес към електромобилите, съвсем не означава, че компанията няма да започне да ги произвежда за бъдеще. „Рано или късно в нашата гама ще бъде включено електрическо превозно средство или хибрид. В момента следим внимателно успехите на BMW i4 и iX3, но не сме сигурни да BMW iX”, обясни Бовенсипен.

Последните попълнения в гамата на Alpina бяха обновените дизелови кросоувъри XD3 и XD4, които са базирани на фейслифта на X3 и X4. Двата модела са оборудвани с 3,0-литрови мотор с 6 цилиндъра и 4 турбокомпресора, като мощността им е 394 к.с. и 800 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди.

Снимка: Alpina

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Fen ( преди 2 години )
    До #5Колега, изобщо си нямаш на понятие какво е Алпина. Това е Скорост + КОМФОРТ И ЛУКС. Мнооого са далеч от трещящи и пърдящи тунинг "произведения".
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да уточним значи токът е да *** и асансьори, фурни, котлони, хладилници и т. н. неинтересни неща
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Щом ( преди 2 години )
    електрическото задвижване е джендърско, не ползвайте асансьори и ескалатори, да не сте джендъре я!
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Баш ти без 2 лв смях го кАра 600 км тоя разпад измамен. Бок лу ка хамерикански на немска магистрала със 180-200 няма да изкара и 250 км. Алпина си купуват хора с пари, които разбират от автомобили, а такива хора не вярват на еко мантри и заклинания и е нормално да не искат да са тестери, а просто да карат и се забавляват без да мислят за тока.
  • #4
    7 rate up comment 13 rate down comment
    carpe_diem ( преди 2 години )
    Основното желание на клиентите на Алпина е с всяко изпъpдявaнe на доработените им изpпърдeли ауспуси да тормозят поне по 30000 хора в близките сгради. Как точно си мислите, че тези хора ще искат да карат нещо безшумно?
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пак оправдания с клиентите и плоски лъжи то вече кой няма 200 км
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    То никой не иска електрически каруци, само на Илончо сектантите, ама нормалните си искат 3ка дизел и Ве 8
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Смях. Щял да има 200 километра пробег! А на какъв мотор се равнява Плейд и изминава 600 километра? Да не забравим, че е 1000 коня!