IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа с какво ще конкурира BMW M3

Новият седан C 63 получава хибриден агрегат с 670 коня

Компанията Mercedes-AMG публикува първо официално изображение на „напомпания“ седан C 63. Това е най-мощната модификация на C-Class, като тя ще се конкурира с BMW M3, а нейната премиера ще се състои на 21 септември.


Mercedes-AMG C 63


На тийзъра се вижда единствено силуета на автомобила, чиято каросерия е боядисано с червено. Новият Mercedes-AMG C 63 ще се предлага единствено като комби, докато купе и кабриолет за тази модификация на C-Class не се предвиждат.

Задвижването на C 63 е поверено на хибриден силов агрегат, като според информациите до момента, той ще се състои от 2,0-литров бензинов турбомотор, електрически двигател с мощност 204 к.с. и 48-волтов стартер генератор. Съвкупната мощност на задвижващата система ще достигне до 670 к.с., което е доста над показателите на BMW M3. То развива 480 к.с. в стандартния си вариант и 510 к.с. във версията Competition.

Динамичните характеристики на автомобила ще бъдат разкрити по време на премиерата, но се очаква той да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3,5 секунди. Задвижването ще бъде единствено към четирите колела.


0 от 500