IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тoyota работи върху пет технологии на бъдещето

Японците залагат на водород, системи за безопасност и връзката човек-машина

Японският производител Toyota едновременно се опитва да бъде готов за настоящето и същевременно се подготвя за бъдещето. В момента автомобилната индустрия е все по-свързана с темата за електрическата мобилността и това кара големите компании да търсят нови решения в тази посока. Toyota обаче работи не само върху алтернативни горива за захранване на превозни средства и сгради, но също така и за подобряване на безопасността на човек при катастрофа, иновативни решения за теглене на автомобили и др.

По време на среща с медиите представители на автомобилният производител дадоха подробности за технологиите, върху които работят, както и за своето виждане за най-добрите пътища за напредък в различни сфери, сред които са енергия, безопасност и устойчивост. Всички те, разбира се, са пряко свързани с превозните средства.

Технологиите на бъдещето, върху които работи Toyota (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 3-тия анонимен ( преди 1 година )
    Компания от миналото работи по технологии от бъдещето ! Колко нелепо може да е това !?!
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До Аутомедия ( преди 1 година )
    Моля отделете повече средства за качествени журналисти и редактори, или поне вложете за софтуер. Допускате невероятно много правописни грешки.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като цяло си прав, но неуспехът с водорода се дължи на друго - тя е нискоефективна, опасна и скъпа технология без бъдеще. Заложиха на куц кон. Сега следва нов напън заради ЕС, който частично залага на водород за близките си енергийни планове, но това само ще отложи леко смъртта на технологията, която клиентите просто не искат.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Нормално е да оплюваме празни приказки и никакви действия. Ако toyota действаше за водорода поне на половина от това което приказва, вече светът щеше да е преминал на водород, а не на ток. А преминава на ток, защото Тесла сама си изгради бързите зарядни станции по магистралите, за да има къде клиентите и да зареждат електромобилите си. Всички останали я последваха и вече и други марки зареждат на зарядните на Тесла от което се очаква да печели повече от производство на автомобили.
  • #3
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Форумните *** - специалисти по всичко, оплюват най-големият производител в света... Колко може да е нелепо това. Къде е България, къде е Япония?
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Теглене без механична връзка :)))))
  • #1
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1 - пълна безсмислица; 2, 3 - нито са измислени от Тойота, нито само тя ги разработва, нито е лидер; 4, 5 - описани са толкова неясно, че по-добре да не се бяха опитвали; вероятно нищо иновативно и смислено.