IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха бюджетна хиперкола с 1225 к.с.

Електрическият GAC Aion Hyper SSR вдига 100 км/ч от място за 1,9 секунди

През последното десетилетие китайските компании добре усвоиха производството на автомобили, като следващата им крачка е да се насочат към сегментите на премиум-моделите и хиперколите. Една от тях Aion, която е собственост на концерна GAC, но от 2018 г. се развива като самостоятелен производител.


GAC Aion Hyper SSR


Компанията обещава цяла гама спортни модели, като представя първият от тях, който ще бъде и флагман на бранда Aion. Колата се казва Hyper SSR, като нейното производство трябва да стартира през есента на следващата година, а поръчки вече се приемат.

Съдейки по описанието в официалния сайт на Aion, корпусът на автомобила е изцяло от въглеродни влакна. В кърмата е интегрирано издигащо се при високи скорости задно крило, а в долната част виждаме развит дифузьор. Врати са с безрамково стъкло - тип „гилотина“.


GAC Aion Hyper SSR


В салона има две спортни седалки и сравнително прост преден панел с 8,8-инчов приборен панел, който напомня на този на съвременните автомобили Peugeot и е съчетан с 14,6-инчов таблет на мултимедийната система, разположен в центъра.

Техническото описание все още е много оскъдно, като се посочва, че електромоторите и окачването са прикрепени към подрамките. Броят на самите мотори не се посочва, но е известно, че максималната им мощност е 1225 к.с., а въртящият момент на колелата достига 12 000 Нм. Базовият вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди, а топ.версията – Ultimate, за 1,9 секунди. Няма сведения за капацитета на батерията и съответно за пробега.


Още снимки на китайската хиперкола - вижте в галерията:


Интересна е и цената на тази хиперкола – в Китай тя ще стартира от 1,29 млн юана, което прави 183 500 евро. Затова и Hyper SSR е определян като „бюджетен“ модел, тъй като колите с подобни характеристики струват поне 10 пъти повече. В същото време обаче именно цената може да се окаже и проблем за модела, тъй като в този сегмент клиентите не гонят евтиното.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веселин Бенев ( преди 1 година )
    Изглежда по-добре от Ферари.Май италианските супер марки би било добре за тях, ако работят съвместно с китайските си колеги, ако искат да се електрифицират.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    10 пъти? ( преди 1 година )
    (колите с подобни характеристики струват поне 10 пъти повече.)Чак пък поне 10 пъти повече ако е за ускорение до 100, S Плайд струва по-малко а най-бързия Лусид Айр долу-горе колкото тази двувратка и други съществени характеристики не са дадени
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Копие на Ферари