IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-обичаните коли на 2022 година

Ето кои модели печелят симпатиите на собствениците си

Защо определени превозни средства печелят сърцата на толкова много потребителите, че те казват, че обичат колите си, докато други превозни средства - много от тях сами по себе си хубави машини, си остават обикновен, ежедневен транспорт? Това трудно може да се обясни, но фирмата за анализи J.D. Power разработи специална форма, чиято цел е да открие кои превозни средства имат най-желаните характеристики сред купувачите на нови автомобили.


BMW X6


Оценките се базират на потребителски оценки на превозни средства от моделна година 2022 през първите 90 дни на притежание. Автомобилите са оценявани по 37 критерия, вариращи от усещането за комфорт, което изпитват, когато се настанят на шофьорската седалка, до въодушевлението, което доставят, когато натиснат педала на газта. Резултатът се измерва по скала от 1000 точки, като целта е да бъдат определени най-обичаните нови автомобили на 2022 г.

Като цяло проучването отчита спад на резултатите от 2014 т. насам, като се отбелязва, че възприятията на собствениците са са променили и вече на първо място за тях е разходът на гориво. Това не засяга отрицателно електромобилите, но пък при тях се отчитат проблемите, свързани с пробега и времето за зареждане.


Porsche


За четвърта поредна година при премиум-марките лидер е Porsche, която получава 888 точки. На второ място е Genesis с 886 т., а в топ 5 влизат още Cadillac, Mercedes-Benz и BMW, чийто SUV - X6, получава най-високи оценки от всички модели в списъка.

При масовите производители начело е Dodge, който изпреварва RAM. Следват GMC, Chevrolet и Kia. За първи път в класация участва и Tesla, чийто резултат е 887, но американската марка не предоставя информация за собствениците на нейни модели в определени щати и затова не участва в разпределението на наградите.

Най-обичаните автомобили за 2022 г. по класове (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IM-джъст-А-мен_Drtiй ( преди 1 година )
    До леко хитреещия смятащ се за много находчив под н-р 3, ето едно точно изчерпателно заглавие от ПРЕСАТА: И ОТНОВО...Най-технологичните марки са 3те водещи корейски производителя, както следва: GEN-HYUN-KIA. J.D. Power избра за победител Genesis, а Hyundai отстъпва на Mercedes, но изпреварва Volvo, BMW и почти всички останали без ТЕСЛА... Задай си само въпроса: ЗАЩО ли?
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Дедослав ( преди 1 година )
    Попов, кухо парче си.Дженезис е премиум марка на Хюндай, и вече няколко години доказва качеството си.Карай си 20- годишния немски "премиум", и не пръскай от това, йоето нямаш .
  • #7
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Genesis и Lexus са премиум опаковките на Тойотка и Нисан. Тия дето ги купуват явно са безхаберници, щом се вързват на тая въдица. И сътветно са супер щастливи че са прецакали съседа или колегата с много по скъпия Мерц или БМВ. И понеже не са се докосвали до истински премиум, не усещат колко са се прецакали с тия кухи ама скъпи тенекии. Само балъците си мислят, че има безплатен обяд.
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    IM-джъст-дртiЙOLDMEN ( преди 1 година )
    До н-р 3-ти: То и RR не може да видиш по родните ни улици, както и тези на столицата, но това далеч не означава, че са без качество, класса и Hi-level техническо оборудване/осигуряване... И нема нужда да се праиш на прекалено умен хитряга, щото въпросната доказана классна премиум люкс-машина кацна в ЕU едва миналото лято в 3 страни - UK, DE & CH, докато в останалия ЗЕ-регион предстои да се появи ... некой слънчев ден. От друга страна, досега създадената 2015 Со. изнася само за Щатите и КенъДА.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Смятай какви мишки с никакви очаквания купуват коли като Lexus IS, Nissan Murano и Infinity QX60, които са обявени във всички ревюта като изостанали и непрепоръчителни за покупка, тъй като има много по-добри предложения в класа, и обявяват с гордост, че са много доволни! И мухата сигурно е много доволна, когато кацне от кучешко лай*но на човешко.
  • #4
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Класацията не е обективна! Не видях гордостта на ушанките- hi tech масквич и жигула, най лучши в все мире! Лучши, колкото 70 км колона с бронирани глокници, които украинците превърнаха в скрап!
  • #3
    11 rate up comment 7 rate down comment
    До по долния ( преди 1 година )
    Ало пич я излез на улицата и пробвай да намериш твоя съкровен дженезис.Нещо не го карат тоя псевдо премиум.
  • #2
    7 rate up comment 10 rate down comment
    M-джъст-дртiЙOLDMEN ( преди 1 година )
    Но пък най-интересното в случая е, че това го твърдя на всеослушание от цели 3 год. и нещо назад, ама тук всичко е като че ли сляпо и глухо за РЕАЛната истина в сегашния нов авто-живот и това при положение, че от близо 3 години GENESiSът отнася всички възможни отличия на независимите авто-експерти и агенции, но в съвременна Б-иЯ изглежда просто НЕМА кой да чуе, да види, да прочете, да се инфо като хората и да разбере и схване накрая, че колелото на историята, респ. прогресса наистина се върти..
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    IM-джъст-дртiЙOLDMEN ( преди 1 година )
    When The Saints go marching on..И тъй, виждаме РЕАЛната подредба на съвременните съвършени машини от най-висок клас и перфектна технология+изработка, как следует: 1/ ПОРШ, както винаги досега; 2/ ТЕСЛИте, а 3ти се явява настоящият REALен kon-kYppен-тен съперник на ГЕРМАН.премиум-брандове /МБечките, АУДИто и БеНеВе/, а именно: GENESiS-A на епиKYpейците от ХЮН-ДАЯ с 2 перфектни супер-коли; които с дизайн, возия и елегантност, здравина, качество и техно-осигуреност са цела 1 крачка напред пред тия