IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Биометричен ключ дава достъп до автомобила

Новата система разпознава лицето на собственика

Производителят на интериори Grupo Antolin и доставчикът на детектори Trinamix разработват система за достъп до превозни средства, използваща разпознаване на лица. Trinamix, която е дъщерно дружество на концерна BASF, има опит в биометричната сигурност и е много активен на пазара на смартфони.


биометричен ключ


Нова технология предвижда достъпът до автомобилите да става с помощта на биометричен “ „ключ”. Системата за лицево разпознаване на Trinamix е сертифицирана според най-високите биометрични стандарти за сигурност. Тоя работи с уникални собствени алгоритми, които могат да потвърдят, че това е реално лице и съответно да предоставят достъп до автомобила.

Системата удостоверява самоличността на водача с помощта на биометрични данни веднага щом той се приближи до превозното средство. По този начин на потребителите се предлага максимално удобство, без да компрометира защитата на данните. Освен това, с използването на новата технология колата ще стане почти невъзможна за кражба, защото всяко лице е уникално.

„Чрез интегриране на биометрични решения в нашите компоненти, можем да предложим на нашите клиенти иновативни системи, които съчетават интелигентно осветление, електроника и интелигентни повърхности с удостоверяване на лицето“, казва Марта Куевас, директор на групата Antolin Lighting & HMI.

Шофьорите вече избират автомобили без ключ, но автомобилната индустрия върви напред и следващата стъпка вероятно ще да бъде именно използването на биометрични данни за достъп до автомобила.


0 от 500