IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 модерни електрически автомобила с ретро дизайн

Стилистите използват този подход с цел увеличение на продажбите

Откакто се появиха на пазара преди няколко години, електрическите автомобили непрекъснато се развиват не само като техника, но и като дизайн, за да може да привлекат вниманието и симпатиите на шофьорите. В известен смисъл това е разбираемо, тъй като високите цени и ниските стойности на първоначална автономност, както и липсата на инфраструктура и малкото стимули за закупуването им, не улесниха нещата за превозните средства на ток.


Peugeot


Въпреки всички опити на дизайнерите, мнозина продължават да считат електрическите коли на ток за скучни. Със сигурност хората, които споделят подобно мнение, никога не са опитвали ускорението на модерен електромобил. „Етикетът“ обаче е факт и това е нещо, срещу което производителите трябва да се борят. И едно е решенията е обръщане към миналото, където има легендарни модели модели, напомнящи за други времена. Тези класики са с лесно разпознаваем дизайн, който връща усмивката на лицата на хората.

Може би най-яркият случай на тази тенденция беше този на Peugeot e-LEGEND - прототип на електромобил (на снимката горе), представен през 2018 г. Той е вдъхновен от Peugeot 504 Coupé на Pininfarina, като беше приет толкова радушно от публиката, че повече от 60 000 души подписаха петиция Change.org за пускане на колата в серийно производство. Ето защо още 10 такива автомобила, повечето от които имат същото въздействие на хората.
  
     
10 модерни електрически автомобила с ретро дизайн (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500