IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Zenvo подготвя хибрид с V12 и мощност 1800 к.с.

Новата хиперкола на компанията ще дебютира догодина

Четири години, след като датският производител на екзотични автомобили Zenvo представи на изложението в Женева суперавтомобил TSR-S, сега отново се заговори за него. Точно се заговори, защото пред Top Gear председателят и главен изпълнителен директор на компанията Zenvo - Йенс Свердруп каза, че се работи по хиперавтомобила, но ще бъде изграден от нулата. С ново модулно шаси от въглеродни влакна, нов V12 двигател с две турбини с мощност до 1800 к.с. и нова трансмисия – всичко това собствено производство.

 

2020-zenvo-tsr-s

 

Новият V12 с два електрически турбокомпресора ще работи до 10 000 об/мин и ще произвежда мощност 1200 к.с. Ще задвижва задните колела чрез нова осемстепенна автоматична скоростна кутия. А добавянето на електрически мотор може да осигури задвижване на всички колела и да увеличи общата мощност до 1800 к.с. Дизайнът му все още е тайна, но потенциалните купувачи вече са получили ексклузивни данни за визията. Публичният дебют на колата трябва да стане през 2023 г.

Свердруп сподели още, че се планират две версии - хибриден GT с електрически мотор, монтиран на предната ос за задвижване на всички колела. Втората версия ще е пистова, но с разрешение за движение по пътищата и може да включва няколко аеро елементи за по-добра притискаща сила. Теглото на машината ще е 1250 кг.

 

2020-zenvo-tsr-s (1)

 

Цената също не е разкрита, но като се имат предвид предишните автомобили на компанията, като Zenvo TS1 GT за 1,2 милиона долара, едва ли ще е по-евтина.

Свердруп допълва, че интересът към новия автомобил вече е двойно по-голям от общото производство на компанията, която е продала 15 автомобила през последните 15 години. Откакто са показали хибрида с V12 на потенциални купувачи, вече имало 30 поръчки.


Още снимки на последния модел на Zenvo - вижте в галерията:


Свердруп, който преди това е работил в Koenigsegg и Czinger, говори и за финансовата стабилност на Zenvo. Освен 30-те депозита за новия хиперавтомобил, в бизнеса с двигатели и скоростни кутии на компанията са вложени пари от група инвеститори от Прага.

 

 

0 от 500