IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche продаде гаджето на Маккуин Светкавицата за 3.6 млн. евро

Уникалната Carrera, произведена в една бройка, е вдъхновена от персонажа от "Колите"

Преди броени дни Porsche представи специална версия на своето 911, вдъхновена от персонажа Сали Карера от филма „Колите“. Тогава производителят от Щутгарт обяви, че този уникален модел ще бъде продаден на търг от RM Sotheby's. Продажбата вече е факт, като за "Sally Special" са платени 3,6 млн евро.


Porsche 911 Sally Special


Това е много повече от Porsche 911 Carrera GTS, на който е базиран автомобилът и който струва около 150 000 евро. Милионите обаче няма да отидат за производителя от Щутгарт или за студиото „Пиксар“, което създаде популярния анимационен фирма, а ще бъдат преведени на две благотворителни организация - Girls Inc. и HCR. Първият предоставя подкрепа на млади жени в неравностойно положение в САЩ и Канада, а втората помага на украинските бежанци.

„Собствените ми дъщери израснаха, гледайки Сали Карера и е прекрасно, че можем да отбележим този специален рожден ден с нещо значимо, което ще помогне на други хора“, каза Кел Грюнер, президент и главен изпълнителен директор на Porsche Cars Северна Америка.


Porsche 911 Sally Special


„Внасянето на духа на Сали в ново 911 беше завладяващо – този път спортната кола е за нашия свят, за шофиране и удоволствие – тя ще има предно стъкло, през което можете да виждате, и ще споделя нейните панели с 911, което познаваме и любов. Но, като Сали, тя е изцяло за това да помага на другите, което я прави още по-специална", допълва топ-мениджърът.

Създаването на Sally Carrera е отнело 10 месеца работа. Тя се отличава с уникалната си боя „Sally Blue metallic" и своите 20-цолови предни и 21-цолови задни джанти.


Още снимки на уникалното Porsche - вижте в галерията:

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредното доказателство, че от простотията на хората може да се печели ЗДРАВО
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да не би лично Пиех да я е боядисал с баданарката и после мощно да се е изрязал без да отваря прозореца?
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    10 месеца работа!!! За козметични доработки. Айде бе тая корона чак толкова не ни е направила ***. Вероятно имат предвид с мисленето тия емблемки къде да ги сложат и колко точно големи да са. Ами да, то от фирма дето за 50 години не направи нов успешен модел(Панамера и Кайен не са техни) какво да очакваш.