IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini представи „дяволски“ Urus

Версията Performante получи 666 конски сили

След като по-рано този месец Lamborghini Urus Performance счупи рекорда за най-бърз SUV при изкачването на Пайкс Пийк, дойде време и за официалната премиера на всъдехода. Тя се състоя по време на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч, чиито посетители имаха възможност първи да видят новата модификация на супер-SUV-а от Сант'Агата Болонезе.


Lamborghini Urus Perormante


Промените по автомобила са довели до увеличение на мощността на 4,0-литровия битурбо V8 двигател, която вече достига 666 к.с. (числото на дявола – оттам идва и прякора, който веднага му беше даден от медиите) и 850 Нм, достъпни в диапазона между 2300 и 4500 об/мин. Това обаче не е постигнато с електрификация на задвижващия агрегат, а с подобрения по аеродинамиката и намаляване на теглото.

Версията Urus Performante тежи с 47 кг по-малко от оригиналния модел, което означава съотношение тегло/мощност от 3,2 кг на к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 306 км/ч.


Lamborghini Urus Perormante


Промените в дизайна включват намаляване на пътния просвет с 20 мм, докато в същото време дължината е увеличена с 25 мм, а широчината – с 16 мм. Благодарение на това Urus Performante изглежда по-агресивно, като се вижда и интензивното използване на карбон – от него са направени предния капак и въздухозаборниците. Като опция се предлага покрив от същия материал, както и голям заден спойлер, който помага за увеличение на притискащата сила с 38%.

Отвътре Lamborghini Urus Performante предлага нови възможности за персонализация благодарение на програмата Ad Personam. Трябва да се отбележи, че на селектора на режимите на шофиране- в допълнение към Strada, Sport и Corsa, се появява нова опция, наречена Rallye, която обединява всичко, което е съществувало преди това по отношение на сняг, мръсотия или камъни, адаптирайки за няколко момента настройките и управлението на това невероятно превозно средство.


Още снимки на новата версия на Lamborghini Urus - вижте в галерията:


Първите доставки на Lamborghini Urus Performante се очакват в края на 2022 г. като началната цена в Европа е 218 487 евро, без данъци и опции, разбира се!


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До долният ( преди 1 година )
    Не знам дали е по бавен но ще надживее десет такива толупа като оня от снимкатя
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    И за мен СУВ с много много коне е безсмислен. Точно кутия за обувки бореща се с физичните закони. И вътре се мяташ като знаме при вятър, щото седиш високо. Децата ще повърнат след няколко завоя ще почне да смърди завинаги. Карал съм X6M - никаква положителна емоция. Е радвах се че не повърнах. Ако не седиш ниско и не усещаш пътя с дупе, няма смисъл от тия коне. Е, естествено ако имаш,комплелси за избиване - стават. Ама тогава вземаш американски щото е по по най за да те виждат и чуват по добре.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Дуранго и 1000 коня да го направят, пак е по-бавен и от всеки европейски сув, който е 500 коня. Има десетки клипове в туба.
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не я разбирам тази мания да тъпчеш конски сили в кутии за обувки. Нито са обтекаеми, нито са спортни и колкото и коня да му добавиш никога няма да има пътно поведение на суперспорт. Хубаво че ускорява бързо, а как е по завоите? Ще може ли да се мери с едно старо Мурсиелаго например или ще изостане още в началото?
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Изяще се ( преди 1 година )
    Ха Додж Дюранго е 725 коня