IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автосалонът в Женева е отменен за четвърта година

Основната причина този път не е ковид, а „несигурните времена“

За четвърта поредна година Автомобилният салон в Женева се отменя, съобщиха организаторите. Изложението в Швейцария бе планирано за 14-19 февруари 2023 г., но в новата ситуация има и нова дестинация – домакин ще бъде Доха (Катар) през ноември 2023 г. И ще се прави на всеки две години.

 

Geneva-Motor-Show-4

 

В изявление на Морис Туретини, президент на салона, се казва следното: „Поради несигурността в глобалната икономика и геополитика, както и рисковете, свързани с развитието на пандемията, организаторите решиха да се съсредоточат изключително върху планирането на събитието в Доха през 2023 г. - Направихме всичко възможно, за да гарантираме, че можем да бъдем домакини през февруари. Подобреният формат на събитието и проектът бяха приети много добре. Но в крайна сметка рисковете надделяха над възможностите.“

Главният изпълнителен директор на Международното автомобилно изложение Сандро Мескита добави, че „много марки не са в състояние да се ангажират да участват в изложение в Европа през зимата поради „несигурните времена“.

Така за четвърта поредна година няма да има автосалон в Женева. През февруари 2020 г. автомобилното изложение стана една от първите „жертви“ на пандемията от коронавирус. Събитието беше отменено само ден преди планираното откриване.

Първият автосалон е организиран през 1905 г., а от 1923-а се прави всяка година с изключение на Втората световна война (1940-1946 г.).

 

 

0 от 500