IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-мощния Smart в историята

Това е и първият автомобил на марката със задвижване на четирите колела

Дебютиралият през пролетта на 2022 г., кросоувър на Smart с индекс # 1 най-накрая получи дългоочакваната „напомпаната“ версия от Brabus. Това е не само най-големият и най-мощен модел на марката, но и първият със задвижване на четирите колела.


Smart #1 Brabus


Премиерата на кросоувъра се състоя в Китай, който се превърна в новата „родина“ на Smart, след като брандът стана собственост на китайския холдинг Geely. Smart #1 Brabus се различава от стандартния модел не само по технически характеристики, но и по външен вид.

„Напомпаният“ модел има агресивен бодикит, масивен спойлер и червени акценти по каросерията. Този Smart е качен на 19-цолови джанти, като е оборудван с алуминиеви педали и червени предпазни колани.


Smart #1 Brabus


Smart #1 Brabus получава двумоторно задвижване. На задната ос е поставен стандартният за модела електрически двигател с 272 к.с., а на предната има още един мотор със 156 к.с. Пиковата мощност на задвижващата система 428 к.с. Капацитетът на батерията не се споменава, но се посочват динамичните характеристики – ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 180 км/ч.

Цените на новото творение на Brabus все още не се съобщават, като това ще стане преди старта на продажбите наесен. Със сигурност то ще бъде по-скъпо от стандартния Smart #1, който в Китай струва минимум 29 060 долара.


Smart #1 Brabus

0 от 500