IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия отказа да продава на руснаци дори и коли на старо

Вратичка има, но само при плащане на автомобила в брой

Санкциите на Европейския съюз и САЩ спряха вноса на автомобили в Русия, западните автомобилни производители преустановиха доставките и дейността си в страната, а европейските марки не изпращат нови коли на руски дилъри. Оказва се обаче, че руснаци не могат да си купят и коли втора ръка от Германия, разказва слушател на руското радио Business FM.

 

2624622

 

Местни заводи за сглобяване в Русия, например Mercedes, BMW, Renault, Volkswagen и др., спряха производстото на превозни средства в страната. Европейският съюз наложи забрана за продажба и внос в Русия на автомобили, по-скъпи от 50 000 евро.

Какво разказва въпросният руснак за своите патила: „Харесах Mercedes-Benz CLA модел 2018 г., който в Германия струва около 20-25 хиляди евро, в Русия - около 35-40 хиляди. Голяма разлика. Пиша писмо, че искам да купя колата, аз живея в Русия и искам да докарам колата тук. Срещам обаче откази просто защото не работят за Русия. Не я продават съответно на руснаци и когато разберат, че колата ще отиде в Руската федерация. Именно в големите немски автокъщи получих няколко отказа. Но на вероятно 150-то изпратено писмо вече предложиха вариант, с който може и да стане.“

И този вариант се оказал плащане на автомобила в брой. При такива условия продавачът е бил склонен на сделка. Събеседникът на Business FM планира да докара мерцедеса в Русия през финландската граница. Той вече бил ходил там и питал дали е позволено, обещали да пуснат колата.

Руските медии непрекъснато информират, че заради санкциите в страната има остър дефицит на западни автомобили, както и части за вече внесените такива. Но пък все повече настъпват китайските компании.

 

 

0 от 500