IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прогноза: Скоро ще купуваме автомобили само онлайн

Какви са тенденциите в търсенето с Google и при моделите на пазаруване

Пандемията от Covid 19 донесе много вреди в много сфери, но има и такива, които се развиват благодарение на нея. една такава е дигитализация в търговията с автомобили на дребно. Експерти от EURODA и Google предвиждат какво предстои за автомобилния сектор, тъй като пандемията от COVID-19 ускори доста цифровизацията в търговията с нови коли.


продажби онлайн


Разполагайки с огромна база данни от Google заявяват, че заявките за търсене на автомобили са силно свързани с продажбите на самите автомобили. Въпреки всички призиви за използване на градски транспорт и алтернативни превозни средства, тенденцията е все повече да се търсят малки, градски автомобили.

"Преди пандемията от Covid 19  много от тези клиенти не биха си купили такъв автомобил. Виждаме също висок интерес към „услуги у дома“, като например доставка на автомобили до домовете, за да се избегне необходимостта от посещение в представителство, както и търсене на други варианти за безконтактно закупуване на автомобили.", казва Кристиан Рибте от Google.


продажби онлайн


Според експерта индустрията е изправена пред уникална  трансформация в търговията на автомобили на дребно. "Измерихме всички цифрови допирни точки по време на взимането на решение за покупка на автомобил и се оказа, че те са повече от 900. Това са индивидуални допирни точки - статии в уебсайтове, дигитална реклама, банери, социални мрежи и т.н."

Това са все неща, които най-накрая ни водят до физическия дилър. Но в близко бъдеще той може да стане излишен. Всички тези точки от данни трябва да бъдат свързани. Когато вземем предвид гледната точка на клиента, можем да направим така, че той да не се нуждае от физически дилър. И когато заработи, автомобилите ще се продават онлайн.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тесла не можеш да конфигурираш и персонализираш чак толкова. Опитай онлайн да конф. един МБ или едно БМВ, да видиш как ще се загубиш.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Дрън-дрън ( преди 1 година )
    Започнаха всичко да копират от Tesla, при положение че само до преди две-три години обясняваха, че така не се прави за всеки един аспект от дейностите на Тесла. Тесла от самото си начало в продава автомобилите си онлайн.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами то и сега ходенето при дилъра е само за подпис на хартия и даьсецразберете кога ще дойде колата. Съвсем отделна тема е е че много предпочитат персонално отношение, така че купуването онлайн ще е само допълнителна опция.