IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полиция ще се бори с блокирането на зарядни станции

Органите на реда са готови да използват всякакви средства срещу нарушителите

Полицията на германската провинция Бавария стартира кампания срещу блокирането на зарядни станции (наричано още ICEing). В началото то, умишлено или не, обикновено се свързваше с превозни средства с двигател с вътрешно горене (ICE) - откъдето идва и името му.


ICEing


На публикуваното от органите на реда изображение се вижда хеликоптер, кацнал на станция за зареждане на Tesla, което е ясно послание, че полицията е готова да използва всякакви средства, за да се справи с нарушителите. Идеята на кампанията е, че зарядните терминали имат само едно предназначение и дори електрическите автомобили трябва да ги напуснат, след като зареждането им приключи.

Интересно е, че баварската полиция използва за пример зарядната станция на Tesla, въпреки че има няколко местни производители на електрически автомобили - BMW, Mercedes-Benz и Porsche. Идеята е, че Tesla е най-популярната марка и тя се е превърнала в синоним на електрическо превозно средство.

Не е изключено, това да е свързано и с факта, че американският производител отвори някои от своите станции Supercharger за всички електрически превозни средства в 13 европейски страни, включително Германия. В зависимост от държавата или щата, правилата, свързани с блокиране на заряден терминал, са различни, като наказанията са глоба и дори преместване на превозното средство.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    На повечето зарядни няма чарджване за престой а само за потребление на ток
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Е какъв е проблемът? Нали така или иначе след като приключи зареждането му начисляват по един долар на всеки 10 минути към сметката. Зарядната станция е на голяма сметка някой да стои без да зарежда и да плаща повече защото дори нямат разходи за ток. Да не мислиш че си първия умник който се е сетил за такова "безплатно" паркомясто?След първото такова ползване повече няма и да си помислиш и ще следиш през телефона дали се е заредил автомобила за да го преместиш
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има много шофьори които използват местата за зареждане като парко-места. Закача кабела и така цял ден
  • #5
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Това в България вече стана масов проблем. Имаме съвсем малко зарядни и пак се намират т*паци, които да ги запушват. Аз вече няколко пъти съм рязал гуми на такива ***....
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде сега си представете след 10 години, когато по закон ще е задължително на определен брой паркоместа да има поне една зарядна станция, като например за България вече има закон за една зарядна станция на 10 паркоместа, как автомобилите с ДВГ няма да могат да спират на определени места дори да са свободни и ще обикалят около блока да паркират в градинките. А електромобилите ще могат да спрат на всяко едно паркомясто.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Не е електрически а PHEV. И слабо ме интересува дали вярваш или не.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    До 1.Повярвах ти че имаш електрически автомобил.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    В България също го има. Последния случай един стар Форд спрял точно перд колонката за зареждане като наоколо имаше поне 3 свободни места на паркинга. Добре че кабела беше по дълъг та успях да заредя. Подобни умници спират и на места за инвалиди и не им пука. Те са над закони и правила а на пътя са безсмъртни.