IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus подобри пробега на Mercedes-Benz EQS

Ателието доказва нагледно, че тунингъг има бъдеще при електрификация

С настъпването на електрификацията се появиха много съмнения относно бъдещето на компаниите за тунинг. В края на краищата, една от основните функции на ателиетата беше да увеличат мощността на двигателите с вътрешно горене. Brabus обаче доказва, че тунинг-компания може да оцелее в ерата на електрическите автомобили.


Brabus Mercedes EQS


В случая експертите на ателието са усъвършенствали електрическия флагман на Mercedes-Benz - EQS. Модификацията EQS 450 получава бодикит от Brabus, който е усъвършенстван в аеродинамичния тунел, за да направи луксозния седан с нулеви вредни емисии още по-елегантен. С коефициент на съпротивление от 0,20, EQS досега имаше най-ниската стойност на Cd сред серийните автомобили. Brabus обаче е разработил още по-опростена форма, за да намали тази мечтана стойност с още 7,2%.

Всички специално направени части на каросерията са изработени от карбон и са боядисани в гланц или мат. Една от добавките са въздуховоди пред задните калници, които оптимизират въздушния поток. Предницата получава нов спойлер, докато задницата разполага с дифузьор за намаляване на аеродинамичното повдигане. Аеро-оптимизациите допринасят за увеличаване на пробега със 7%, когато автомобилът се движи със скорост между 100 и 140 км/ч.


Brabus Mercedes EQS


Най-забележителната промяна е използването на моноблокови джанти, които са специално модифицирани за EQS и се предлагат в размери от 20 до 22 цола. На снимките на електрическия Mercedes с моноблоковете в аеродинамичния тунел се вижда най-големия комплект в комбинация с гуми 255/35 ZR22 отпред и 295/30 ZR22 отзад.

Промените в пневматичното окачване доближиха EQS до пътя с 15 мм и с 20 мм отзад. Както можете да очаквате от проект на Brabus, предлагат се многобройни опции за персонализиране на интериора - от всякакви видове кожа до велурена стелка за багажник. В допълнение, специалистите на Ботроп предлага лайстни за прагове със светещо фирмено лого и педали от алуминий или карбон.


Още снимки на новия проект на Brabus - вижте в галерията:


0 от 500