IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M2 ще получи 4x4

Документ потвърждава наличието на система xDrive

Следващото поколение BMW M2 трябва да дебютира официално през месец октомври тази година. Спортният автомобил, обаче, ще бъде наличен за продажби чак следващата пролет. Но вече има все повече информация за наличните технологии и задвижващи опции, като една от тях може да изненада феновете на модела.


BMW M2 прототип


Доколкото е ясно, новото М2 ще използва двигателя и спирачната система на М4. Но явно и още нещо ще бъде заето от по-големия модел - системата за задвижване на четирите колела xDrive. Такова нещо се чува за първи път, а информацията е от член на форума Bimmerpost, който пък се позовава на изтекъл технически документ на баварците.

Според техническата информация, пълноприводното задвижване ще е идентично с това на BMW M4 Coupe xDrive. Според кратката информация, системата ще позволи "превъзходно сцепление" и "още по-добри динамични характеристики". Максималният въртящ момент, който трансмисията може да понесе е цели 1300 Нм, но е много ясно, че реалните стойности ще са доста по-ниски.


BMW M2 прототип


Системата с активен заден диференциал и възможност за изключване на предния мост има няколко режима: стандартно 4WD, пистов 4WD Sport с акцент на тягата към задните колела и 2WD режим, задвижващ само задния мост с изключена стабилизираща система. Предвиден е и дрифт режим на DSC системата - M Dynamic Mode.

По-рано тази година стана ясно, че трилитровият редови трилитровият редови турбомотор с 6 цилиндъра ще има мощност от около 450 конски сили във версията BMW M2 Competition, а тягата ще се предава към колелата през 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Производството на новото BMW M2 ще се извършва в новия завод на баварската компания в Мексико, успоредно с "цивилната" версия на модела. Както вече споделихме, в продажба динамичният модел ще бъде през пролетта на 2023 година.

0 от 500