IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се бракува автомобил в България?

Няколко съвета как да изберете фирма за скрап и да получите максимума за старата си кола

Има най-различни причини да решите да бракувате автомобила си. Може просто да му е дошло времето. Може да е претърпял повреда или катастрофа, след които ремонтът да е невъзможен или твърде скъп. Във всеки от тези случаи е по-разумно да бракувате колата, вместо тя да продължава да заема място и да й се начисляват данъци.
   
    
скрап, Екометал
   
Как се бракува лека кола
     
Бракуването на лек автомобил в България е лесно: достатъчно е да свалите номерата и да отидете в Пътна полиция, където да обявите съответното МПС за отписване. Там ще поискат от вас да да уточните къде ще бъде съхраняван автомобилът, след като излезе от употреба - вече нямате право да го държите на обществен паркинг. Не всеки обаче има двор или частен гараж, където да държи старата кола, а и невинаги има смисъл от това.
В такива случаи най-доброто решение е да потърсите фирма, която изкупува коли за скрап - така не само ще се отървете от ненужния вече автомобил, но и ще получите пари за него. Всъщност по-добре е първо да предадете колата, а след това да идете в Пътна полиция.
     
Как да изберете фирма?
      

Ако започнете да търсите компании, изкупуващи стари коли за скрап, ще се убедите, че те не са малко. Проверката кои от тях са коректни и надеждни е трудна и отнема време. Разумен подход е да разпитате познатите си, които вече имат подобен опит. Или просто да се доверите на познато име с дългогодишна история и богат опит в бранша.
Ще улесните задачата си, ако попитате за транспорт на колата от вашия адрес и в удобно за вас време - така няма да се налага да отсъствате от работа, за да предадете автомобила. Не забравяйте да поискате и документ за дерегистрация - трябва да го занесете заедно с номерата в Пътна полиция, за да бракувате своето МПС.
    
Как да вземете най-добрата цена за старата си кола?
  
В последните години много от влаганите в автомобила метали поскъпнаха значително, така че можете дса получите немалка сума за ненужната вече кола. Логично е да изберете онази фирма, която ви предложи най-изгодна цена.
   
„Екометал инженеринг“ ЕООД е фирмата, която търсите.

   
Може да се свържете с нашия кол-център в удобен за вас начин – чрез имейл от сайта www.ecometal.bg, може да пишете в месинджърот нашата фейсбук страница или да  позвъните на телефон 0885 771777.
Оценката на Вашата кола ще бъде извършена на момента. Ще ви бъде предложена най-добрата цена. Услугата включва вземане на автомобила от адреса ви и безплатен транспорт. Получавате парите си в брой на място, както и документ за дерегистрация за пред Пътна полиция. Всичко това може да стане в удобен за вас ден и час, защото Екометал работи без почивен ден.