IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes вече печели повече от EQE отколкото от Е-Class

При останалите модели разликата все още е в полза на автомобилите с ДВГ

Германският производител Mercedes-Benz обяви, че печалбите на компанията от луксозния електрически седан EQE вече са равни или по-високи от тези на неговия еквивалент с двигател с вътрешно горене E-Class. Това показват финансовите резултати от първите 3 месеца, през които EQE е на пазара, съобщава Automotive News Europe, като се позовава на директора по продажбите на компанията Харалд Вилхелм.


Mercedes-Benz EQE


Продажбите на електрическия модел в Европа стартираха през второто тримесечие на 2022 г. и в компанията са много доволни от представянето на автомобила, съобщава Automotive News Europe. Това обаче не означава, че е производството на EQE струва колкото това на E-Class и това си личи от ценната. При седана от старата школа тя стартира от 50 000 евро, докато при EQE – от 70 000 евро.

При други модели обаче няма дори паритет в печалбите, признават от Mercedеs. Дори флагманът EQS изостава значително от своята алтернатива с двигател с вътрешно горене – S-Class, но в компанията вярват, че съвсем скоро нещата ще се променят и разликата ще изчезне.


Mercedes-Benz E-Class


Естествено, печалбата е основният фактор за производителите, като това важи особено за електрическите превозни средства. Много компании са вложили милиарди в разработката на коли на ток и скъпите компоненти, като батериите, не позволяват постигането на по-ниска цена. А това е особено важно за производителите, тъй като ограниченията върху двигателите с вътрешно горене стават все по-големи.

Не само в Mercedes разглеждат ситуацията по този начин. Финансовият директор на Porsche – Лутц Мешке, заяви, че печалбите на компанията му от продажбите на електрически превозни средства до 2 години ще изравнят тези от автомобили с двигател с вътрешно горене. А след това колите на ток ще бъдат още по-печеливши.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 година )
    Ех, утре организират тест драйв на EQE и няма да мога да ида...
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Така всеки може ( преди 1 година )
    Разбира се че печели повече като надуят цената. Сега ще надуят и на ДВГ модела да не изостава другата година със следващата Е класа сигурно почти ще се изравни с EQE
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Валери ( преди 1 година )
    Ами то *** има много...желая им добър път с електрокарчето...ха ха ха
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е това ги интересува автопроизводителите. Колко им е печалбата. Като видят че печелят повече от електромобили, отколкото от ДВГ, да видите колко хубави ще станат електромобилите и колко лоши ДВГ и ще спрат да лъжат политиците, които и досега ги караха да продават електромобили, че клиентите не търсили електромобили.Досега уж не ги търсеха, защото производителите губеха пари от всеки продаден електромобил и ги правиха непривлекателни, за да си намалят загубите.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Мерц класа ( преди 1 година )
    А колко печелят швабите от А класа с рено дизелче ?
  • #1
    1 rate up comment 8 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Ще ще .... цял живот чувам само ще ....