IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем със софтуера вкарва Mercedes-Benz EQS и S-Class в сервизите

Системата MBUX не се активира, акцията ще засегне всички версии на двата модела

Още през 2021 г. Mercedes-Benz AG е получил оплаквания, че информационно-развлекателната система на S-Class не се активира. Луксозният седан е оборудван с новата технология MBUX, която се поставя и на електрическия EQS. И при двата модела са отчетени случаи, в които дисплеят остава черен след стартиране, което накара германският производител да започне разследване заедно с доставчика на технологията – компанията Gigabit.


Mercedes-Benz EQS


Още в началната фаза на разследването е разработен нов софтуер, който трябва да разреши проблема. От това лято той се поставя серийно, но при вече произведените бройки от двата модела MBUX продължава да отказва. Първоначално в Mercedes-Benz решават, че причината е една и съща, но през пролетта на тази година са идентифицирани различни грешки за двата модела.

В крайна сметка от Gigabit обявиха, че проблемът не може да се появи при произведените след 24 март 2022 г. превозни средства. Останалите обаче подлежат на сервизна акция, която ще засегне над 8600 автомобила. Техните собственици ще бъдат уведомени преди 9 септември за това как ще бъде отстранена повредата.


Mercedes-Benz S-Class


От компанията-производител обявиха, че акцията ще засегне всички автомобили S-Class във версиите 500, 580 и Maybach, произведени през периода 13 юли 2020 г. - 19 януари 2022 г., както и EQS в модификациите 450, 580 и 53 AMG, които са слезли от конвейера по същото време.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Е зависи кои Лада например няма да е с абонамент защото е прекалено сложно за тях иначе и сега има подобни неща казват се наем или лизинг на кола ако си чувал разликата е че вместо да спре да работи ти взимат колата ако не плащаш :D
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    скоро автомобилите ще се ползват срещу абонамент купуваш си автомобил и отделно абонамент найс а
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тази система е разработена в България от Вистеон Електроникс.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно са имали идеята ползването му да е с месечен абонамент, системата отчита че няма платен такъв и затова не го включва.