IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вкарва милион по-стари коли в сервизите си

Акцията ще засегне моделите ML, GL и R-Class, произведени от 2004 до 2015 година

Германският производител Mercedes-Benz обяви, е организира сервизна акция заради потенциален проблем със спирачките при близо 1 милион автомобила, продадени по цял свят. Изтеглянето ще засегне SUV-моделите ML и GL, както и луксозният миниван R-Class, произведени от 2004 до 2015 г., съобщава Федералният транспортен орган на Германия (KBA).


Mercedes-Benz


От Mercedes-Benz съобщават, че сервизната акция стартира незабавно, като тя включва общо 993 047 превозни средства, в това число около 70 000 в Германия. При всички те има опасност от корозия на усилвателя на спирачки, а това може да доведе до прекъсване на връзката между педала и спирачната система, която са спре да функционира.

„Решението ни се основава на анализ на доклади за състоянието на различни превозни средства. В редки случаи на много тежка корозия е възможно една особено силна или твърда спирачна маневра да причини механични повреди на спирачния усилвател, при което връзката между спирачния педал и спирачната система да откаже. А това означава увеличен риск от катастрофа и наранявани на хората в автомобила“, се казва в съобщението на производителя.


Mercedes-Benz


Компанията от Щутгарт ще се свърже със собствениците на потенциално засегнатите превозни средства. При посещение в сервиз на Mercedes автомобилите ще бъдат внимателно прегледани от механици и в зависимост от резултатите от проверката, ще бъдат подменени проблемните детайли.

„До извършване на проверката молим нашите клиенти да не карат своите автомобили“, допълват от Mercedes.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За това се казва: мерцедес и всички останали.при мен вече проверката и ремонта беше извършен.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Дфен ( преди 1 година )
    Мерцедес-хахахаха това ли било Мерцедес
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Споко проблема със сервото е лек още няма доказан случай на проблем
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 1 година )
    До 1, няма къде да ходят, в Китай и Америка за подобни проблеми ще ги скъсат от дела. А това са най-важйите им пазари. Без тези два пазара са нищо.Иначе да, от немските птремиуми единствен Мерцедес е с ясно бъдеще - няма да бъде жертва на американо китайската експанзия в Европа, защото е защитен от китайско-американските си собственици.
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Коментар ( преди 1 година )
    До 1, не всички (немски премиум марки) са така. *** пример - Ауди! При доказано конструктивни проблеми ( умишлено или не неправилен дизайн) по компоненти в двигателя въртят и сучат как ли не за да избягат от отговорност. В САЩ са съдени и осъдени дилърите да сменят с нови двигатели или да правят ремонт за тяхна сметка, в Европа слушкаме! Та чест им прави на Мерцедес.
  • #1
    16 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето това е разликата между немски премиум и другите щайги. Когато има някакъв проблем, та дори на 18 годишна кола, се организира сервизна акция за сметка на марката, нищо че проблемът не е сериозен. Не чакат да се размаже някой и да ги съдят десетки клиенти, след това държавата насила да ги кара и най-накрая да направят измъчена акция, като известни електрички от американския автопром.