IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви аксесоари за кола е задължително да имате?

С тях ще се чувствате комфортно на всеки километър от пътя

За австралийците, които пътуват до и от работа, средното време за пътуване е около три часа и половина на седмица, или около 40 минути на ден. Това е много време за шофиране. Независимо дали пътувате до работа, извеждате внуците за детска градина или отивате на пътешествие през уикенда, ще искате да сте сигурни, че се чувствате комфортно на всеки километър от пътя дори и в България.


аксесоари


Днес на пазара има огромен брой автомобилни авто аксесоари, които предлагат подобрено изживяване при шофиране. В тази статия ще ви запознаем с някои, които биха ви послужили за по-добро и безопасно преживяване по време на шофирането ви.

1. Стойка за телефон

Отминаха дните на инсталирането на обемист GPS на вашето табло. Сега нашите смартфони могат да свършат работата. В България е незаконно да държите и използвате телефона си по време на шофиране, така че наличието на стойка за таблото ви помага да се ориентирате безопасно. 

2. Мултизарядно устройство

Не всички автомобили са оборудвани с USB зарядни устройства и ако имате само един 12-волтов порт, е трудно да зареждате повече от едно устройство наведнъж. Изберете устройства, които имат два или повече USB порта, така че никое от вашите устройства да не се изтощи.

3. Авариен комплект за кола

Наличието на някои основни консумативи под ръка може да ви помогне да се върнете на пътя по-бързо, ако колата ви някога се повреди. Ако не се отдалечавате от дома си, е полезно да имате:

- резервна гума

- ръководството за потребителя на вашия автомобил

- първа помощ от първа необходимост

- факла, одеяла или кърпи

Ако пътувате на дълги разстояния или в отдалечени райони, ще ви е необходим по-всеобхватен комплект за спешни случаи.

4. Локатор на автомобили

Тъй като паркингите и търговските центрове се разширяват, става все по-трудно да запомните къде сте паркирали. Ако това ви притеснява, помислете за закупуване на устройство за локализиране на кола, което се свързва с вашия телефон, така че да можете да определите местоположението на колата си от дланта на ръката си.


аксесоари


5. Безжичен монитор за налягане в гумите

Тези удобни безжични сензори се прикрепят към входните клапани на вашите гуми. Когато налягането в гумите падне под препоръчителното ниво, ще получите известие на телефона си. Ако имате смартфон, можете дори да следите налягането в гумите си в движение със специално приложение.

6. Видеорегистратор

Видеорегистраторите могат да предложат голямо спокойствие. Можете да ги инсталирате отпред или отзад на вашия автомобил и да записвате заобикалящата ви среда. Ако някога сте участвали в злополука, можете лесно да споделите кадрите с вашия застраховател или полицията.

7. Органайзер за задната седалка

Отправяте се на пътешествие с внуците, децата ви или приятели? Органайзер за задната седалка може да бъде прикрепен към облегалките за глава на предната седалка и обикновено има скоба за таблет, както и място за закуски и чаши.

8. Покривало за кола

Не на последно място, не забравяйте да имате под ръка покривало за кола. Ако не можете да държите колата си в гараж или навес, покривалото за кола може да ви помогне да я предпазите от птици и лошо време. В зависимост от избрания от вас тип покривало за кола, то може дори да ви помогне да защитите колата си от по-екстремни метеорологични явления като буря с градушка.

Може би най-важният автомобилен аксесоар, който трябва да имате, е правилната автомобилна застраховка. Не се колебайте да разгледате и аксесоари за кола за по-добра безопасност на пътя в сайта по-горе. 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Греда ( преди 1 година )
    Идиотска статия от *** смукопръстоописател за ***...Няма важен аксесоар...Щом се купува и поставя допълнително и не е вграден в колата, значи е излишен.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Допълвам ( преди 1 година )
    Авариино чукче за прозорци с нож за колани в подлакътника! Цената му е 3 до 7лв и е задължителен аксесоар за автомобили с ел. стъкла. Човек трябва да знае и как се използва.
  • #4
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Англичанина ( преди 1 година )
    Само да знаете, като превеждате другия път статии, torch се използва за фенер. Не сме на сървайвър да си носим факли все пак.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо Чочко ( преди 1 година )
    Нали сме най-бедните по заплати ще си купим аксесоари ама друг път.Добре че телефоните са налични като всичко необходимо.И подкрепям застраховките,на1/2,и там са обирджии,като стане въпрос за врщане на пари.Късмет с пътуването
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    най-важниат и задължителен аксесоар е глава на раменете и да си гледате / внимавате и да следите какво се случва на пътя а не в телефона и без останалите изброени ще преживеете и стигнете до целта си
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    РК аз съм голф ( преди 1 година )
    - първа помощ от първа необходимост - ако имате нужда от необходимост използвайте:- факла, одеяла или кърпи - накупчвате ги под голфа и палите