IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да си купя кола от Америка само с няколко клика

Bid Export дава достъп до над 150 000 превозни средства всеки ден, с възможност за инспекция и доставка до дома

Употребяваните коли поскъпнаха драстично в последната година – от една страна, като ефект от поскъпването на новите, а от друга и заради кризата с микрочиповете, която намали производството. Днес е трудно да намерите добри оферти на европейския пазар, а в България изгодните цени често означават компромис с качеството. Все още обаче има един начин да намерите изгодно своя следващ автомобил, при това без дори да ставате от стола. 

Как да си купя кола от Америка без риск (ГАЛЕРИЯ):


коли САЩ


Какво е BidExport.com? 

Bid Export e официален брокер на IAA (iaai.com) - един от най-големите дигитални застрахователни аукциони за използвани превозни средства в света. Компанията е основана в Лос Анджелис преди 11 години от Иван Станков и днес е глобален лидер в своя сегмент. Регистрацията в Bid Export е безплатна и ще ви позволи да си изберете автомобил от над 150 000 предложения всеки ден. Чрез Bid Export можете да участвате на живо в авто-търгове или директно да закупите коли, мотори, лодки, индустриална техника и други от всяка една точка на Америка.

Защо коли от Америка?

Това си остава най-платежоспособният пазар в света с най-ниска средна възраст на автопарка. Това означава, че има огромно предлагане на употребявани автомобили на вторичния пазар и съответно - изключително конкурентни цени. 

Има и друго, заради обменният курс долар-евро, европейските автомобили са по-евтини в Америка, отколкото у дома. Другият плюс е, че в Северна Америка  се продават изключително голям брой хибридни и електрически автомобили.  

Също така умалените турбо мотори, които се предлагат в Европа, отстъпват по надеждност на атмосферните двигатели с по-голям обем в САЩ. 


коли САЩ


Струва ли си да купите кола с щети?

Да. Така или иначе повечето коли "нов внос" в България всъщност са възстановявани в гаражни условия. В САЩ не е изгодно да се ремонтират автомобили, дори с дребни повреди и затова е по-лесно да се продават на по-ниски цени. Тези дни например BMW X5 от 2019 г., с малко над 25 000 км пробег, се продаде на фиксираната сума "Купи сега" от $27 950. Друг пример Mercedes-Benz C300 от 2018 г., на 39 200 км пробег, наддаването приключи на $12 900. За сравнение най-евтината X5 от 2019 г. и C300 от 201 8г. в каталога на германския Mobile (Mobile.de) се предлагат съответно за €60 417 ($63 756) и €39 601 ($41 790).

Разумно ли е да купите кола само по снимка?

Разбира се, че не. За щастие Bid Export предлага услуга и за това. За $15 можете да видите пълен сервизен доклад за автомобила, в който да проследите как е обслужван, какво е поправяно и дали километрите са реални. Отделно можете да наемете сертифициран инспектор от Bid Export, който да направи пълен технически преглед, включително и тест драйв на автомобила (ако е възможен) и да ви изпрати подробен анализ и допълнителни снимки. Тази услуга е достъпна на практика за всяка локация в Съединените щати и струва $225. За България компанията предлага и услугата личен мениджър продажби, който ще направи безплатна пазарна консултация за желаното от Вас превозно средство и ще Ви държи информирани от началото до края на сделката.

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ken ( преди 1 година )
    Една здрава кола не видях. Само смачкани има. Такива има и тук.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тоталка ( преди 1 година )
    На тоя сайт има ли нещо което да не е тотално смазано :)
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Автомобил от САЩ,не излиза кой знае колко по-евтино от аналога му в Европа. Освен това техните двигатели не са представени за европейския пазар,а разхода им е безумен,в САЩ имат само един вид бензин,дизел не карат.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Онзи ( преди 1 година )
    Не са написали най-важното,колко струва пътя,как се формират данъците,технотест,и таксите.Да дадат пример с някоя кола колко струва от натискането на клавиша до регистрацията в Кат.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Не се зауждавайте, че е много лесно и много евтино да вкараш кола от Сев. Америка! Има хиляди такси, скъп транспорт, мита и технотестове! Да, има модели, за които си заслужава. Но да си мислиш, че нещо, което тук е 10000 лева, а там е 2000 долара, ще ти седне по-евтино е абсолютна илюзия!
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Петко ( преди 1 година )
    Ползвах ги преди няколко месеца, и април месец пристигна автомобила. Доста съм доволен от услугата като цяло, имаше повечко чакане но обслужването и цената на която ми дойде бяха супер.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От америка си струва единствено нещо американско да си взимаш на ГМ Форд или Додж може и някоя американска Тойота като Тундра Ниссан Титан или Акюра ама да поръчваш за дойч тралясник от там е смехотворно