IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

32-годишна Toyota MR2 се продава на цена на нова GR Supra

Спортната коле е само на 2216 км, а продавач я оценява на 34 999 лири

Японската компания Toyota работи върху нов електрически спортен автомобил, за който ще бъде възродено името MR2. Поне такива са слуховете, но освен няколко снимки от кратко видео на концепцията, няма информация, че такъв автомобил ще бъде пуснат скоро.

 

1990-Toyota-MR2


И докато се чака електрическото MR2, в социалните мрежи се появи една ретро Toyota MR2 от 1990 г. Такива двуместни спортни коли са произвеждани в три поколения от 1984 г. до 2007-ма а това е първият сериен автомобил в Япония със задно разположен двигател.

Този автомобил на снимката е регистриран в Северна Ирландия през 1990 г. и това е един от последните „ръбати“ от първа серия. Пробегът на тази Toyota MR2 е само 2216 км, а защо първият собственик я е карал малко и е решил да я запази 31 години, може само да се гадае.


Toyota MR2


Той все пак се разделя с нея през 2021 г.  и сега дилър във Великобритания продава автомобила за 34 999 лири. Цената е много близо до тази на чисто нова Toyota GR Supra, продавана в САЩ - 43 540 долара (малко над 36 000 лири). Автомобилът е в отлично състояние, по бялата каросерия няма петна. Както и без повреди е велуреният салон, който е оригинален.

Моделът има сериозно ограничение на оборотите за 80-те години. Това става възможно благодарение на факта, че емблематичният 1,6-литров четирицилиндров двигател Toyota 4A-GE е разположен зад седалките. Това е същият 16-клапанов двигател, монтиран в купето на AE86 Corolla GT и AE82 с предно предаване, както и на Corolla GT hot hatchback. Мощността му е 120 к.с. в Европа, която обаче не получи по-мощния MR2, предлаган в Северна Америка.


Още снимки на изложения за продажба автомобил - вижте в галерията:

 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 1 година )
    Колата е много забавна за каране.Няма сервоусилвател на волана и ABS.Не защото ги е нямало, а съвсем умишлено японците са направили автомобил за истински шофьори, без всякакви помощници.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Мой колега имаше такава. Много готина кола. Въпреки малкия мотор, всичко беше пипнато в истински спортен стил. Интересното беше, че точно на 4000 оборота, сякаш се отпушваше полудяваше....