IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти предупреждават за измама на пътя

Жертви на номера с измислена повреда стават предимно възрастни хора (ВИДЕО)

Нова измама, засягаща пътуващите с автомобили в Европа, се разпространява с голяма скорост предупреждават експерти. От нея страдат най-вече възрастни хора, които са на почивка в южните райони на континента и се придвижват със собствени или взети под наем коли.


измама


Номерът, използван от крадците, е много прост. Те се придвижват с автомобил и настигат друго превозно средство, като със звукови и светлинни сигнали му дават знак да спре, предупреждавайки го, че има поведа. Когато двете коли спрат, един от престъпниците слиза заедно с хората от набелязания автомобил. И докато той ги разсейва, като им сочи ауспуха или гумата, другият крадец се промъква в колата и отмъква оставените вещи (обикновено това са портфейли и смартфони). Кражбата става много бързо и няма пострадали хора.

Полицаи и експерти предупреждават пътуващите да бъдат много внимателни и да се отнасят с подозрение, ако непознати се опитват да ги накарат да спрат, особено ако не забелязват нещо подозрително по автомобила.



Същата измама има и втория вариант, при който престъпниците пукат гума на автомобил, докато собственикът му зарежда на бензиностанция. След няколко километра този шофьор трябва са спре, за да смени гумата. Крадците, които карат след него, също спират и предлагат помощта си. И когато в автомобила няма никой, те се възползват от възможността да отмъкнат ценностите, оставени в салона.

0 от 500