IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци направиха от Rolls-Royce Cullinan „Император“

По-желание на клиента може да се увеличи и мощността на луксозния всъдеход

През 2018 г. Rolls-Royce представи първия кросоувър в своята история - моделът Cullinan, който бързо стана популярен не само сред клиентите, но и сред тунинг ателиетата, които представиха различни опции за усъвършенстване на автомобила. Една от тези компании – германската DMC Tuning от Дюселдорф, представи своята визия за луксозния британски автомобил и го нарече Emperor (Император).

 

Rolls-Royce Emperor


Наборът от подобрения обаче се оказа доста сдържан. Подобрени са аеродинамични елементи, включително предния капак от въглеродни влакна и въглеродна облицовка на калниците, които увеличават ширината на купето с 4 милиметра от всяка страна. Има нови прагове, както и 24-цолови джанти, разработка на канадската компания PUR.

Rolls-Royce е със задвижване на всички колела, оборудван е с 6,75-литров V12 двигател с мощност 571 конски сили и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Чрез инсталиране на спортна изпускателна система мощността на Emperor може да се увеличи до 615 конски сили, като от DMC допълват, че ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди.


Rolls-Royce Cullinan Emperor


Естествено, по желание на клиента, DMC може напълно да промени вътрешната облицовка с шевове на тапицерията с червен конец, препращащи към цвета на каросерията Cherry Red. Надписът DMC може да се намери на седалките и стелките. 

От DMC не предоставя списък със стандартни функции, тъй като това зависи изцяло от автомобила-донор. Така този Cullinan ще се предлага с различни интериорни опции, включително набор от седалки, монтирани на задната врата, наречени Viewing Suite.


Още снимки на доработения всъдеход - вижте в галерията:

 

 

0 от 500