IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един германски производител планира влизане във Формула 1

BMW може да се завърне като доставчик на двигатели за елитния шампионат

BMW може да се завърне във Формула 1 и то отново като доставчик на двигатели за надпреварата. Това твърди британския експерт по автомобилен спорт Джо Савър, в своя публикация. Според журналиста, германската компания се замислила за участието след промяната на техническите регламенти в пистовите серии.


BMW Sauber F1


По непотвърдена информация, от BMW могат да станат партньори на отбора на McLaren. За баварската марка участието отново във Формула 1 би представлявало сериозен интерес, защото ще може да се съревновава с Mercedes-AMG, Audi и Porsche.

В началото на месец май, шефът на концерна Volkswagen потвърди влизането на марките Audi и Porsche в "Кралицата на моторните спортове". Новите марки трябва да се появят в шампионата до 2026 година, когато се сменя регламента за задвижващите системи.

И след като Mercedes-AMG не планира излизане от Формула 1, след 4 години в шампионата ще има цели три водещи германски автомобилни производителя. И с такъв списък на участниците, от BMW няма как да не са заинтересовани.


BMW Sauber F1


Възможното партньорство с McLaren също би могло да се обясни лесно. Според слухове, двете компании са възобновили сътрудничеството в областта на електрическите суперколи, така че съвместен интерес има. И подобен съюз ще има позитиви и за двете страни - McLaren ще получи силен и независим доставчик на двигатели, а BMW ще се възползва от всички маркетингови "облаги", без да се налага да се купува цял отбор.

Ще припомним, че BMW излезе от Формула 1 през 2009 година, след като цяло десетилетие беше доставчик на двигатели за Williams и Sauber, като дори закупи отбора на Sauber. Но все още се чака официална информация, потвърждаваща или отричаща завръщането на баварците в шампионата.

0 от 500