IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ започнаха да глобяват шофьорите за твърде силна музика

Щатът Флорида разшири „Наредбата за шума от моторни превозни средства"

В американския щат Флорида полицията вече може да глобява шофьори за пускане на силна музика. Новият закон влезе в сила на 1 юли 2022 г., като предвижда глоба от 115 долара и допълва „Наредбата за шума на моторните превозни средства", която също предвижда наказание за прекалено силен звук от ауспуха на автомобила.


музика


Самото определение „прекалено силна музика“ обаче е доста неясно, твърдят експерти. Новият закон позволява шофьорите да бъдат глобявани за музика, която се чува ясно на разстоянието от 25 фута (7,62 метра) или повече. Отбелязва се обаче, че Министерството на движението по пътищата и безопасността на моторните превозни средства трябва да предпише дефиниции за „ясно чуваем“, както и да установи стандарти за измерване на силата на звука от служителите на правоприлагащите органи.

Предвид все още неясната формулировка, от полицията вече отбелязаха, че няма да използват новото право твърде активно. Според капитана на полицията във Форт Лодърдейл - Тим Маккарти, шофьорите ще бъдат глобявани само за „фрапиращи нарушения" - тоест, когато музиката от високоговорителите на колата се чува „из целия квартал“. Санкции ще има и за слушане на музика с висока сила в близост до болници, училища и църкви.

В същото време властите в Калифорния планират да се справят с прекалено шумните коли с помощта на специални „звукови“ камери. Те вече се появиха и в Европа, като в някои райони все още се тестват, тъй като не е ясно как ще могат да различават нарушителите в потока от превозни средства.

0 от 500