IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mansory разкри екстремния Urus

Супрекросоувърът получи името Venatus Evo S и излиза в тираж от 10 бройки

Германското тунинг-ателие Mansory представи новия си проект, който беше анонсиран по-рано тази година – супер SUV с мощност 900 к.с. и 1100 Нм. В основата му е Lamborghini Urus, което получава името Venatus Evo S и става още по-ексклузивно и по-екстремно. Автомобилът ще излезе в тираж от 10 бройки, които се характеризират с каросерия с превъзходен дизайн и аеродинамика.


 Venatus Evo S


Започвайки от двигателя, Venatus Evo S е един от най-мощните Urus, създавани някога. Стандартният 4,0-литров V8 битурбо развива 650 к.с. и 850 Нм, като сред доработките мощността му скача с 250 к.с. и 250 Нм. Изключително високи стойности, които се превръщат в спираща дъха производителност - ускорение от 0 до 100 км/ч да 2,9 секунди и максимална скорост от 323 км/ч (стандартно тя е 305 км/ч).

Намесата на експертите от Mansory засяга още каросерията и интериора. Десетте Venatus Evo S ще бъдат разпознаваеми по черно-белия графитен цвят върху детайлите от въглеродни нишки. Цялата предна част на Urus е актуализирана с още по-изпъкнала и заплашителна броня, с жълти вложки и привличащи вниманието аеродинамични елементи. Впечатляващата картина се допълва от 24-цолови джанти, гигантско крило и изцяло нов дифузьор с три централни ауспуха, разположени в триъгълник.


Още снимки на екстремния кросоувър - вижте в галерията:


На единствената снимка на интериора Lamborghini се откроява с кожена тапицерия и жълта алкантара с детайли в цвят Piano Black и карбон.

От Mansory не разкриват цените на лимитираната серия, но може да се смята, че те ще бъдат доста по-високи от 230 000 евро, колкото струва базовият Urus.

Снимки: Mansory

0 от 500