IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Събитие на Ferrari съсипа 80 екзотични коли

Вижте как струващите над 1,6 млн Monza SP1 и SP2 бяха накиснати в дъжда (ВИДЕО)

Ferrari Monza SP1 и SP2 са сред най-желаните и красиви екзотични автомобили на нашето време, но имат един основен недостатък – те нямат покрив. Собствениците на суперколите се сблъскаха с с този проблем, след като по време на сбирка на пистата „Фиорано“ се изсипа силен дъжд.


Ferrari


Историята беше споделена в YouTube като доказателство, че нещата могат да се объркат, дори когато сте на специално събитие, организирано от Ferrari. Срещата на собствениците на Monza се провежда в Италия, като в събитието участват 80 автомобила. Гледката на колона SP1 и SP2 е наистина впечатляваща, а пътуването завършва на пистата на Ferrari, където колите са паркирани за обща снимка.

Секунди по-късно започва да вали, като дъждът определено не се отразява добре на открития интериор на Monza SP. Служителите на Ferrari търчат като луди, опитвайки се да намерят решение на проблема. Не е ясно колко сериозна са пострадали автомобилите, но със сигурност щети по тях има и ще се наложи ремонт на някои от тях.


Ferrari


Моделите Ferrari Monza SP1 и SP2 бяха представени през 2018 г. като част от серията Icona. Тя е с ограничено производство, като дизайнът е вдъхновен от състезателни автомобили от 50-те години. Разликата между тях е в броя на местата, като и двата модела са без покрив.

В основата на откритите коли е моделът Ferrari 812 Superfast / 812 GTS, който е оборудван с V12 двигател, развиващ 800 к.с. Цената на Monza SP стартира от 1,58 млн евро без опциите, но сега употребявани бройки от модела струват близо 2 млн евро.


0 от 500