IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus обнови европейския ES

Седанът получи нов инфотеймънт и екстериорен пакет F Sport Design

Японският производител Lexus обяви серия от актуализации за седана си ES в Европа, които включват нови информационно-развлекателни системи, повече технически функции и пакет F Sport Design.


Lexus ES


Шестото поколение на Lexus ES беше представено през 2018 г. и получи фейслифт през 2021 г. Технологиите обаче се развиват с бързи темпове и компанията добави най-новата си информационно-развлекателна система в моделите RX, NX и UX. Сега към тях се присъединява и европейският ES, който получава по-лесно за използване устройство с повече функции.

Засега от Lexus не разкриват размера на централния сензорен екран, но вероятно той е 12,3-инчов, както при другите модели в гамата. Системата осигурява безжична свързаност с Apple CarPlay, въпреки че по някаква причина Android Auto все още изисква кабелна връзка. Има и „облачна“ навигация, показваща актуализирана информация в реално време за трафика, цените на горивата и паркирането.


Lexus ES


Системата за гласово разпознаване също е обновена, като е съвместима с 19 различни европейски езика и същевременно отговаря на неофициални команди. Новият комуникационен модул за данни (DCM1) позволява на ES да се свързва с мобилни мрежи и интернет, както и да интегрира функцията e-Care, която наблюдава автомобила 24/7 и уведомява собственика, когато е необходима услуга. Модулът също така дава достъп до функции за дистанционно управление чрез приложението за смартфон Lexus Link.

Като оставим настрана новата информационно-развлекателна система, дизайнерите на Lexus са преработили централната конзола на ES. Вече има две поставки за чаши, портове USB-A и USB-C плюс нова подложка за безжично зареждане, която е по-лесно достъпна.


Lexus ES


Промени по екстериора на ES няма, тъй като моделът беше наскоро обновен. Въпреки това, Lexus вече предлага пакет F Sport Design, която се отличава с боядисаните в черно 19-инчови лети джанти и емблеми F Sport Design на калниците. За модела вече се предлагат 10 екстериорни и 4 интериорни цвята.

Производството на Lexus ES, моделна година 2023, със спецификациите на ЕС ще започне през август, а първите доставки са планирани за октомври.


Още снимки на обновения седан - вижте в галерията:

Снимки: Lexus

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    pfff ( преди 1 година )
    Префасонирана Toyota Avalon, предно предаване, евтина платформа, пък висока цена! Ай мерси! Само американците се лъжат по тая измислена марка. В другите части на света са доста по-умни и не дават лесно на тия лъжи!
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мастит ум, я ми кажи колко продават в Европа - най-богатия, най-взискателен и най-високообразован пазар в света?
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    измислен японски премиум като инфинити и акора
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дифорс ( преди 1 година )
    до #2 - понеже явно не можеш да боравиш с търсачка в интернет, ще ти пиша, че този модел се продава в близо 200 000 екземпляра на година, а в САЩ е с 2 пъти по-голям пазарен дял от любимата ти 5-та серия на БМВ.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    При тия цени на които продават всяко бмв и ауди е по-евтино за покупка от Лексус. Та затова, то и Ролс Ройс не се продава много.
  • #2
    5 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Страхотно. Ще вдигнат продажбите поне с 10% - от 20 на 22 бройки на година
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много красива кола.