IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три метода за ефективно използване на алуминиево фолио в колата

Малцина знаят, че този материал е много полезен срещу ръжда

Обикновеното хранително алуминиево фолио, което се продава във всеки магазин, може  да помогне буквално на всеки автомобилист. И то в съвсем различни ситуации. Разказваме ви за обстоятелствата, при които фолиото се оказва наистина незаменимо.


фолио


Малко хора знаят, че фолиото е изключително ефективно срещу петна от ръжда, които се появяват по хромираните елементи на купето на автомобила с времето. Може безопасно да се използва за почистване, да речем, на прагове с повърхностна ръжда и да не се купуват скъпи автомобилни химикали за това. За начало почистваме частта от мръсотия, след което вземаме фолиото и го навлажняваме с вода с малко количество сол разтворено в нея. И се захващаме за работа.

ПРОТИВ РЪЖДА

Алуминият във фолио не само ще почисти петната от ръжда, но и ще "запечата" всяко едно от тях. Така резултатът от труда може да дълготраен. След обработка избършете частта с влажна кърпа, за да измиете остатъците от водно-солевия разтвор. Поздравления: сега ръждата няма да се появи дълго време!

СРЕЩУ СЛЪНЦЕ

Друг начин за използване на фолио е за защита на интериора на автомобила от слънцето. Тъй като металното фолио перфектно отразява слънчевите лъчи, интериорът на колата ще се нагрява по-бавно, а воланът няма да изгори ръцете ви дори след дълго паркиране в жегата. Така че вместо да купувате специален слънцезащитен сенник, просто покрийте предното стъкло с фолио, както и страничните стъкла на колата.

ЗА ЗАПЕЧАТЯВАНЕ

Този материал може да се използва и за ремонт. Да речем за временно запечатване на гъвкави връзки или проводници. Това е подходящо за тези, които имат някаква неизправност по пътя и трябва да стигнат до сервиза.

БОНУС: ПРОТИВ КРАЖБА

И накрая, някои шофьори увиват интелигентния ключ на колата си във фолио. Смята се, че така може да се предотврати кражба, защото фолиото блокира сигналите, които ключът изпраща към автомобила. Този "анти-кражба" метод обаче е съмнителен. Наистина смарт ключът предава сигнали, но тяхната мощност е твърде ниска, за да може скенерът на автокрадците да ги „улови”.

На теория прихващането е възможно само когато водачът се доближи до колата. Но тогава фолиото определено няма да помогне. В крайна сметка собственикът трябва по някакъв начин да отвори вратата, нали?


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Шофьор ( преди 1 година )
    Вода ,сол, топлина ох, боже ,боже каква ръжда боже.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Авторът да пробва методите преди да ги споменава! А се съмнявам, че изобщо има кола. Как ще запечата мека връзка с фолио? Да не го бърка с калай? Пак едно лъскаво, ама по-различно. Против ръжда е без коментар: Покриваш ръждата и не се вижда вече... Фолио като сенник ми е интересно кой *** би ползвал! Фолиото от ролка е еднократно и една ролка струва повече от "специален" сенник. Бонусът също е съмнително ***. Питай Плевнелиев дали сигналът от ключа е слаб и не може да се прочете.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 1 година )
    *** тъпотията !Да попитам автора,,експерт'' - как се ,,навлажнява'' алуминиево фолио ? Това да не е хавлиена кърпа ?!Явно уроците по физика и химия му са били твърде малко, да не кажа хич!
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Онзи ( преди 1 година )
    Егати тъпотията
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Как, бе ( преди 1 година )
    Руските простотии прочетени в Дидо Пеевски Прс пресс... Газети педерушки
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 1 година )
    Не пишете глупости, а се опитайте да вкарате поне малко мисъл. Ако покриеш стъклата с фолио и то отразява слънцето, рискът от заслепяване на другите е огромен. Дори мисля, че отразяващите сенници са забранени за продажба.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ето това е покъртително просто"Така че вместо да купувате специален слънцезащитен сенник, просто покрийте предното стъкло с фолио, както и страничните стъкла на колата"ще спестиш 6 лв за хубав сенник за да си играеш с фолио да облепващ стъклата ................*** !!!!!!!!!!!!!!
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредната безсмислена статия. При това неграмотно написана. Какво е това запечатЯване? От кое село е писачът?